Emotivno veče u pozorištu „Boško Buha“ posvećeno preminulom glumcu Neši Nenadoviću: Sećanje na ljubav i prijateljstvo

14.10.2021

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj dan pozorišta svi smo dočekali tužni, jer smo se nedavno zauvek oprostili od dvojice dragih i nezamenljivih kolega i prijatelja. Napustili su nas Mihailo Todorović Kepa, naš čuveni inspicijent i Nenad Neša Nenadović, koji je svoju poslednju ulogu odigrao baš u predstavi „Mačor u čizmama“, rekao je glumac Uroš Jovčić

Emotivno veče u pozorištu „Boško Buha“ posvećeno preminulom glumcu Neši Nenadoviću: Sećanje na ljubav i prijateljstvo
bosko_buha_dan_pozorista_13102021_0041 - Copyright Predstava "Mačor u čizmama", pozorište Boško Buha ATA Images/Mateja Stanisavljević

Pozorište za decu „Boško Buha“ sinoć je obeležilo 71. rođendan otpočevši trodnevni maraton “Neši s ljubavlju” posvećen nedavno preminulom glumcu Nenadu Nenadoviću (1964-2021) i inspicijentu ovog teatra Mihailu Todoroviću Kepi (1940-2021).

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Maraton podrazumeva tri predstave na sceni Teatra Vuk u kojima je omiljeni dečji glumac igrao do svoje iznenadne smrti od korona virusa, a čast da otvori ovu mini reviju imala je nova predstava “Mačor u čizmama” pisca Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića, u kojoj je Nenadović odigrao svoju poslednju ulogu.

Predstava "Mačor u čizmama", pozorište Boško Buha ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Izvođenje ove predstave je bilo posebno, jer su u uvodnom delu prvi song uživo izveli istaknuti rokeri Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner, koji su za ovaj dečji komad komponovali muziku.

Nakon završene predstave jedan od glavnih glumaca Uroš Jovčić se obratio publici.

- Kao što znate danas je dan našeg i vašeg pozorišta „Boško Buha“. Već 71 godinu radimo sa velikim elanom i entuzijazmom i sa radošću upoznajemo svaku novu generaciju dece. Ovaj dan pozorišta svi smo dočekali tužni, jer smo se nedavno zauvek oprostili od dvojice dragih i nezamenljivih kolega i prijatelja. Napustili su nas Mihailo Todorović Kepa, naš čuveni inspicijent i Nenad Neša Nenadović, koji je svoju poslednju ulogu odigrao baš u ovoj predstavi. Zato njima posvećujemo ovo izvođenje i zahvaljujemo se Bajagi i Lokneru što su svojim muzičkim talentom učinili ovo veče još svečanijim - rekao je Jovčić i dodao da uprkos tome što su tužni žele da slave ljubav i prijateljstvo, da se sećaju svih dragih ljudi koji im nedostaju i da budu svesni radosti koju donose oni koji su tu, sa njima.

Predstava "Mačor u čizmama", pozorište Boško Buha ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

- Među njima ste naravno i vi, naša draga publika. Naše pozorište nije večeras samo hram umetnosti, već i hram ljubavi i želimo da to bude osećanje koje ćete poneti večeras sa sobom, posle ove predstave - poručio je glumac.

Upravnik pozorišta, dramski pisac i autor teksta “Mačor u čizmama” Igor Bojović takođe je zahvalio Bajagi i Lokneru što su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj i što su napisali kompletnu muziku, sve pesme za predstavu.   

Predstava "Mačor u čizmama", pozorište Boško Buha ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

- Naravno, hvala i glumačkom i autorskom ansamblu „Buhe“, jer tu ima i neke naše zasluge - duhovito je primetio upravnik Bojović i nastavio u emotivnom tonu:

- Želim da svi izađete iz ove sale sa osećajem temeljnosti što je bila karakteristika svih naših predstava zahvaljujući inspicijentu Kepi. I da odete sa velikim osmehom na licu koji je bio zaštitni znak našeg glumca Nenada Nenadovića, koji je simbolizovao duh pozorišta Boško Buha godinama i decenijama, igrajući u skoro svakoj predstavi. Naravno, želim vam da još ovoliko godina rastete, da stasavate, budete zdravi i veseli u životu.

Predstava "Mačor u čizmama", pozorište Boško Buha ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Predstava “Mačor u čizmama” je premijerno izvedena 16. maja ove godine, a u komadu, osim Uroša Jovčića, igraju Aleksandar Radojičić, Zoran Cvijanović, Goran Jevtić, Viktor Savić, Katarina Marković, Borka Tomović, Miloš Vlalukin i Igor Damnjanović.

Maraton se nastavlja večeras, u 20 časova, izvođenjem hit predstave „Krčmarica Mirandolina“ Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića, koja je na repertoaru neprestano od 2007. godine.

Revija predstava se završava u petak komedijom „Florentinski šešir“ Ežena Labiša u režiji Darijana Mihajlovića. Nenad Nenadović je igrao u sve tri predstave, a kolege ih sada igraju u njegovu slavu.

Predstava "Mačor u čizmama", pozorište Boško Buha ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Tako su dramski umetnici i ekipa ovog pozorišta ovekovečili dan ovog teatra sećanjem na drage prijatelje i kolege koji su ih napustili u septembru ove godine.

Uz 71. rođendan biće objavljeno onlajn dopunjeno izdanje “Monografije” koja je izašla povodom jubileja - 70 godina rada pozorišta „Boško Buha“.

Pored ostalih tekstova biće tu i intervju sa Nenadom Nenadovićem, ali i sa Mihailom Todorovićem Kepom, koji je podelio svoje uspomene o pozorištu od njegovog osnivanja 1950. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike