Komemoracija u čast Nenadu Nenadoviću: Poslednji pozdrav za večitog dečaka (FOTO/VIDEO)

27.09.2021

09:50

0

Autor: Dejan Ćirić

Njegov osmeh će svi pamtiti, kako kolege koje su ga neizmerno volele, tako i publika koju je osvajao svojim talentom

Komemoracija u čast Nenadu Nenadoviću: Poslednji pozdrav za večitog dečaka (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Glumac Nenad Nenadović, koji je preminuo 23. septembra, u 57. godini, biće sahranjen danas, u 14.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Opelo će početi u 14 časova.

Pre toga, u čast ovog umetnika priređena je komemoracija u Teatru „Vuk“.

Nenadović se s glumačkim pozivom susreo još kao dečak, kada je zaigrao u "Vagi za tačno merenje". Usledile su uloge u seriji "Povratak otpisanih" i filmu "Boško Buha".

24sedam/Katarina Mihajlović
Komemoracija Nenada Nenadovića/Foto: Katarina Mihajlović/24sedam

Pamte se njegove uloge u serijama "Priče iz majstorske radionice" i "Bela lađa", kao i niz predstava za decu i dečjih emisija (Zooteka, Pet šou, Fore i fazoni).

Njegov večiti dečački osmeh će svi pamtiti, kako kolege koje su ga neizmerno volele, tako i publika koju je osvajao svojim talentom.

Pored Nenadove porodice, komemoraciji prisustvuju njegove kolege Milica Milša sa suprugom Žarkom Jokanovićem, Miodrag Radonjić, Predrag Vasić, Bule Goncić, Đorđe Stojković, Dejan Lutkić, Milan Kalinić, Nebojša Ilić, Aleksandar Radojičić, Miloš Vlalukin, Andrija Milošević, MIlena Vasić, Jug Radivojević i mnogi drugi.

24sedam/Katarina Mihajlović
 
24sedam/Katarina Mihajlović
 
24sedam/Katarina Mihajlović
 
24sedam/Katarina Mihajlović
 
24sedam/Katarina Mihajlović
 
24sedam/Katarina Mihajlović
Katarina Mihajlović/24sedam
24sedam/Katarina Mihajlović
Katarina Mihajlović/24sedam

- Bio je junak našeg detinjstva i naše mladosti igrajući u "Vagi za tačno merenje", "Povratku otpisanih", filmu "Boško Buha". Ceo istorijat pozorišta "Boško Buha" bi se mogao opisati kroz njegovu biografiju. I kada nije bio prisutan, njegovo večito nasmejano lice, njegov duh provejavao bi. Zbog njegove dobrote, kažu da je sa njim bilo lako ratiti, bio je uvek nov, a tako iskusan i prepoznatljiv. Pored supruge Snežane, ćerki Jane i Mine, iza njega su ostala i brojna deca iz škole glume, kojima je pomagao da ostvare svoje prve korake. Pozdravi nam Mandu i neka nas vaš pogled opominje da ne skrenemo s puta - rekao je Igor Bojović, upravnik pozorišta "Boško Buha".

Govore u znak sećanja na Nešu Nenadovića održali su glumica Borka Tomović, reditelj Milan Karadžić, Predrag Bjelac, Andrija Milošević, Dragan Vujić Vujke, Milica Milša i drugi.

24sedam/Katarina Mihajlović
Borka Tomović/Foto: Katarina Mihajlović/24sedam
24sedam/Katarina Mihajlović
Milan Karadžić /Foto: Katarina Mihajlović/24sedam

- Naš Nelence je do kraja ostao veran iskonskoj glumi. Radio je izuzetno mnogo, serije, filmove, sinhronizacije i kao kruna uspeha školu za dečake i devojčice. Nije ostvario samo jednu želju da ponovo zaigra na sceni matičnog pozorišta. Na kraju u njegovo ime moram da molim da se naše dragoceno pozorište obnovi što pre - rekao je glumac Predrag Bjelac.

24sedam/Katarina Mihajlović
Andrija Milošević/Foto: Katarina Mihajlović/24sedam

- Životni potpis našeg druga Nenada je njegova porodica, to je njegovo remek-delo. I zato sada imam potrebu da kažem da moramo imati snage da pazimo jedni druge. To je ono što je nama Nenad ostavio - rekao je Milošević.

 

24sedam/Katarina Mihajlović
Dragan Vujić Vujke/Foto: Katarina Mihajlović/24sedam

Glumac Dragan Vujić Vujke naveo je da je Nenadovićev osmeh "nadvladao i čuveni osmeh Ljubiše Smokija Samardžića" i potom se prisetio anegdota iz zajedničkih predstava sa Nenadovićem.

- Neša je živeo, a da nikome nije naškodio... Ono što je bilo lepo, neka ostane san - dodao je Vujić.

Glumica Milica Milša izjavila je da je u svaki kadar unosio svetlost i da ga je doživljavala kao porodicu na snimanju serije "Igra sudbine".

Od Nenadovića su se na kraju komemoracije oprostila i deca, polaznici njegove škole glume.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike