Predstava „Mačor u čizmama“ premijerno izvedena u Teatru „Vuk“: Spektakl za sve generacije

25.05.2021

05:50 >> 07:23

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj komad već je odigran preko tri stotine puta i predstavlja prvu operetu za decu koja u svom sadržaju kombinuje tri muzička pravca: hip-hop, rep i rok

Predstava „Mačor u čizmama“ premijerno izvedena u Teatru „Vuk“: Spektakl za sve generacije
Copyright Ata Images/Antonio Ahel

Nova verzija predstave „Mačor u čizmama“, u režiji i scenografiji Juga Radivojevića,  premijerno je izvedena sinoć na sceni beogradskog Teatra „Vuk“. Projekat je najavljen kao budući spektakl za decu sa pevanjem.

Ovaj komad, veoma popularan među svim generacijama, već je odigran preko tri stotine puta i predstavlja prvu operetu za decu koja u svom sadržaju kombinuje tri muzička pravca: hip-hop, rep i rok.

ATA Images/Antonio Ahel

ATA Images/Antonio Ahel

Uspeh koji je predstava postigla na Sterijinom pozorju 1995. godine doneo je scenaristi Igoru Bojoviću Sterijinu nagradu za tekst savremene komedije, dok je reditelju Milanu Karadžiću dodeljena Sterijina nagrada za režiju.

Postavku čine miljenici kako mlađe, tako i starije publike: Aleksandar Radojičić, Nenad Nenadović, Miloš Vlalukin, Uroš Jovčić, Goran Jevtić, Viktor Savić, Zoran Cvijanović, Katarina Marković i Borka Tomović.

ATA Images/Antonio Ahel

Diva Le Giža igra gostujući izvođač Igor Damnjanović, koji je ujedno pomoćnik reditelja i autor scenskog pokreta.

ATA Images/Antonio Ahel

Muziku za predstavu komponovali su dugogodišnji saradnik Pozorišta Aleksandar Lokner i Momčilo Bajagić Bajaga, s kojim je pozorište prvi put sarađivalo na predstavi „Instant seksualno vaspitanje“, gorkoj priči o odrastanju i identitetu, takođe u režiji Juga Radivojevića.

– Bajke nas uče životu, daćemo vam jednu dobru foru – kako uspeti na dvoru, priča u stihovima pisac, i dodaje da bi roditelji trebalo da dovedu decu na predstavu ako žele da im ona budu uspešna, jer je i to tema komada – rekao je autor drame Igor Bojović.

ATA Images/Antonio Ahel

ATA Images/Antonio Ahel

Reditelj Jug Radivojević je do sada uradio sedam tekstova sa Bojovićem.

– Autor teksta Bojović uvek sjajno piše komade za decu, skoro u formi muzičkih partitura. Mi smo napravili predstavu koja je pogodnija za decu danas, gde je poruka da su rad i marljivost najvažniji u životu, uz, naravno, ljubav, koja je osnova i suština svega – ističe reditelj.

ATA Images/Antonio Ahel

– Mi radimo modernu bajku, da bismo je približili savremenoj deci. Zato je žanr tako nazvan – hip-hop rep rok opereta, da bude blisko novim generacijama koje vole tu muziku – podvukao je Aleksandar Radojičić, koji igra glavnu ulogu u ovom komadu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike