"Neši s ljubavlju": Dan Pozorišta "Boško Buha" u čast Nenadu Nenadoviću

11.10.2021

13:15

0

Biće izveden komad "Mačor u čizmama" u kojem je Nenadović odigrao svoju poslednju ulogu, uz nastup Momčila Bajagića Bajage i Aleksandra Loknera, koji su komponovali muziku

"Neši s ljubavlju": Dan Pozorišta "Boško Buha" u čast Nenadu Nenadoviću
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

U ovim neizvesnim i teškim danima, Pozorište "Boško Buha" obeležava 71 godinu rada sećanjem na drage prijatelje i kolege koji su nas napustili u septembru ove godine – Nenada Nenadovića, glumca, i Mihaila Todorovića Kepu, ispicijenta.

Dan Pozorišta, 13. oktobar, obeležiće trodnevnim maratonom predstava pod nazivom "Neši s ljubavlju".

Maraton počinje u 19 časova, izvođenjem komada "Mačor u čizmama" Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića, u kojem je Nenad odigrao svoju poslednju ulogu. Izvođenje ove predstave će svojim nastupom uveličati Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner, koji su za nju komponovali muziku.

Promo / Pozorište "Boško Buha"
Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner

Maraton se nastavlja 14. oktobra u 20 časova izvođenjem predstave "Krčmarica Mirandolina“ Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića, a završava se 15. oktobra u 20 časova izvođenjem predstave "Florentinski šešir" Ežena Labiša u režiji Darijana Mihajlovića.

- Nenad Nenadović je igrao u sve tri predstave, a mi ih sada igramo u njegovu slavu - poručili su iz pozorišta.

Osim toga, biće objavljeno online dopunjeno izdanje Monografije koja je izašla povodom jubileja – 70 godina rada Pozorišta "Boško Buha". Pored ostalih tekstova, u njoj se nalazi intervju sa Nenadom Nenadovićem, ali i sa Mihalom Todorovićem Kepom, koji je podelio svoje uspomene o Pozorištu "Boško Buha" od njegovog osnivanja 1950. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike