Netflixov hit „Squid Game“ pokrenuo ekstremni talas nasilja među decom: Škole apeluju na zabrane

13.10.2021

10:16

0

Autor: Dejan Ćirić

Tinejdžeri se upuštaju u razne izazove u kojima pobednici, baš kao u seriji, dobijaju određenu količinu novca, a gubitnici su izloženi ozbiljnim fizičkim povredama

Netflixov hit „Squid Game“ pokrenuo ekstremni talas nasilja među decom: Škole apeluju na zabrane
profimedia-0636907066 - Copyright Profimedia

Globalni televizijski fenomen "Squid Game", apsolutni hit među serijama koje se trenutno strimuju, izazvala je probleme koji među tinejdžerima gotovo svakodnevno postaju sve ekstremniji. Pojedine škole u Velikoj Britaniji su zabrinute jer deca imitiraju scene iz ovog ostvarenja i pritom rizikuju ozbiljne povrede.

U trenutno najgledanijem projektu na Netfliksu takmičari se bore za veliku novčanu nagradu, a kako bi je osvojili, moraju da igraju naizgled obične dečje igre, poznate u Koreji, ali i širom sveta. Međutim, onaj ko izgubi umire i upravo je taj aspekt fizičkog povređivanja postao najzastupljeniji među decom, piše The Independent, navodeći da su tinejdžeri pokrenuli razne izazove u kojima pobednici, baš kao u seriji, dobijaju određenu količinu novca, a gubitnici su izloženi ozbiljnim fizičkim povredama.

Serija Squid Game/Profimedia
 

Pojedine obrazovne ustanove iz Engleske tražile su od roditelja da svojoj deci zabrane gledanje serije.

Osnovna škola "Džon Bremston" u Ilfordu poslala je pismo roditeljima u kojem se izržava zabrinost da se deca, koja su gledala "Squid Game", mogu povrediti na igralištu, ako imitiraju problematične scene iz serije.

Profimedia
 

„Dragi roditelji, primetili smo da veliki broj naših učenika gleda "Squid Game" na Netfliksu. Povećan je broj dece koja kopiraju ove igre na igralištu, što dovodi do sukoba. Deca koja gledaju tu seriju izložena su prizorima nasilja i ona koja se tako ponašaju na igralištu neće se tolerisati. Roditelji svakog deteta koje oponaša takvo ponašanje biće pozvani u školu i primeniće se sankcije. Budite svesni opasnosti ovog TV programa za vašu decu i primenite pozitivno ponašanje. Pretvaranje da pucate jedni u druge nije prikladno niti prihvatljivo. Molimo vas da nas podržite u zaštiti naše dece“, navodi se u pismu.

Serija Squid Game/Profimedia
 

Isti problem javio se u školi u Kentu i radi se na njegovom rešavanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike