"Mama, umirem, pomozi mi“: Hoće li dokumentarni film dati odgovore o misterioznoj smrti Britani Marfi? (VIDEO)

09.10.2021

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Nedeljama su kružile priče da je umrla od narkotika, trovanja, ali i da je ubijena

"Mama, umirem, pomozi mi“: Hoće li dokumentarni film dati odgovore o misterioznoj smrti Britani Marfi? (VIDEO)
profimedia-0291312254 - Copyright Britani Marfi/Profimedia

Za nedelju dana na streaming platformi HBO Max počinje da se prikazuje dvodelni dokumentarni film “What Happened, Brittany Murphy?” koji se bavi misterioznom smrću glumice Britani Marfi koja je preminula 2009. u 32 godini života.

Njena smrt proglašena je slučajnom dok je mrtvozornik rekao kako se radilo o kombinaciji pneumonije i preteranog uzimanja medikamenata. Već godinama njena smrt smatra se misterioznom, a u ovom ostvarenju je najviše pažnje posvećeno njenom suprugu Simonu Monjaku.

Britani Marfi Profimedia
 

U dokumentarcu o zvezdi filmova “Clueless”, “8 milja” i “Just Married” sagovornici ističu kako su bili zabrinuti za nju nakon što je ušla u brak s Monjakom. Oni ga optužuju kako je lagao da je preživeo tumor na mozgu i da je izlazio s Madonom i El Mekferson.

Cela misterija podignuta je na viši nivo kada je Monjak takođe preminuo, samo šest meseci posle smrti Britani Marfi, prenosi headliner.rs. I okolnosti njegove smrti nisu razjašnjene.

Kejti Najimi, koja je sarađivala sa Britani, kaže kako je Monjak ušao u glumičin život kada je ona bila u maloj krizi. Smatra da je Britani, kada je ušla u vezu, donela lošu odluku i postala njegov plen.

- Mi smo svi bili uplašeni. Pitali smo se ko je taj tip - rekla je u filmu Najimi i otkrila da je Britani u vreme smrti bila potpuno zdrava osoba.

Britani Marfi Profimedia
 

Film, koji je režirala Sintija Hil, prikazuje arhivske snimke i intervjue s ljudima koji su bili bliski glumici. Producenti najavljuju da dokumentarac ide dalje od tabloidnih tračeva i istražuje uticaj holivudskog seksizma na Britani Marfi i bavi dugotrajnom zabrinutošću prijatelja za njenu vezu sa Monjakom koja je 2007. krunisana brakom.

Podsetimo, deset dana pre smrti glumica Britani Marfi žalila se na jake bolove u stomaku, zatim je dobila simptome slične gripu, da bi se jedne noći probudila u tri sata ujutru boreći se za dah.

Njena majka Šeron ispričala je šta je videla.

- Ležala je na terasi i borila se za dah. Usne su joj poplavele. Rekla sam joj: "Dušo, ustani", odgovorila mi je: "Mama, ne mogu da dišem. Pomozi mi -  ispričala je Šeron 2011. godine za Holivud reporter.

Britani Marfi Profimedia
 

Njen suprug Sajmon je dodao da je majci rekla: "Umirem. Mama, volim te".

Britani se u 7 sati i 30 minuta još jednom požalila na bolove u stomaku, ušla u kupatilo i zatvorila vrata. Pola sata kasnije majka ju je pronašla kako leži onesvešćena na podu. Nikada se više nije probudila.

Nedeljama nakon njene smrti kružile su priče da je Britani Marfi umrla od narkotika, trovanja, ali i da je ubijena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike