Goran Bogdan i Dragan Mićanović uz Lanu Barić i Ivanu Roščić: Izabran hrvatski kandidat za Oskara

09.10.2021

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Film „Tereza 37“ je sa velikim uspehom prikazan na ovogodišnjem FEST-u, a osvojio je i značajne nagrade na filmskom festivalu u Puli

Goran Bogdan i Dragan Mićanović uz Lanu Barić i Ivanu Roščić: Izabran hrvatski kandidat za Oskara
Copyright Film “Tereza 37” / Promo LIFFE

Posle Srbije i Hrvatska je odabrala svog kandidata za Oskara za najbolji dugometražni film van engleskog govornog područja. U pitanju je film „Tereza37“ reditelja Danila Šerbedžije.

- Šerbedžijin film izabran je među njih sedam, s većinom glasova u drugom krugu - rekao je na konferenciji za novinare Goran Ribarić, predsednik petnaestočlane komisije koja je odlučivala o hrvatskom kandidatu, prenosi Index.hr.

Film “Tereza 37” / Promo LIFFE
 

Šerbedžiji je to već treći put da učestvuje u kandidaturi za Oskara. Ranije je Hrvatsku predstavljao sa filmom "72 sata", kao i Makedoniju sa ostvarenjem "Oslobođenje Skoplja", čiju režiju potpisuje i njegov otac, glumac Rade Šerbedžija.

Danilo Šerbedžija / Promo / LIFFE
 

Radnja filma "Tereza37" smeštena je u Split. Tereza ​​ima 37 godina i veoma je dugo udata. Nakon nekoliko pobačaja, njen ginekolog, u pokušaju da je razveseli, šali se da bi trebalo da pokuša da zatrudni sa drugim partnerom. Ova primedba će uzdrmati njen monoton život i naterati Terezu da preispita svoj brak, odnos sa porodicom i ljudima oko sebe. Odlučuje da stvari usmeri u novom smeru.

Film “Tereza 37” / Promo LIFFE
 

Glavne uloge tumače Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković, Goran Bogdan, Snježana Sinovčić, Nenad Srdelić i Nataša Janjić Medančić.

Promo / Fest
 

Film je sa velikim uspehom prikazan na ovogodišnjem FEST-u, a osvojio je i značajne nagrade na filmskom festivalu u Puli - Velika zlatna arena za najbolji film, Zlatna arena za režiju (Danilo Šerbedžija), Zlatna arena za scenario (Lana Barić), Zlatna arena za sporednu žensku ulogu (Ivana Roščić), Zlatna arena za masku (Snježana Gorup), Zlatna arena za montažu (Dubravka Turić).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike