Pariz i London u znaku novog filma Ridlija Skota: „Poslednji dvoboj“ uskoro i u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)

28.09.2021

05:31

0

Autor: Dejan Ćirić

Film je snimljen po istinitoj priči o borbi na život i smrt koja se desila 1386. godine u Francuskoj, kada je supruga viteza optužila njegovog štitonošu i najboljeg prijatelja za silovanje

Pariz i London u znaku novog filma Ridlija Skota: „Poslednji dvoboj“ uskoro i u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)
Copyright Premijera filma Poslednji dvoboj Promo/MCF

Tokom proteklog vikenda održane su dve svečane premijere filma „Poslednji dvoboj“ koji je svoju svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji.  

U Londonu je glavna glumica epske drame o izdaji i osveti Džodi Komer predstavila film u Odeon Luks bioskopu, na čuvenom Lester trgu koji predstavlja svojevrsni kulturni centar Londona, a publika u Parizu je takođe imala priliku da na crvenom tepihu pozdravi reditelja filma, čuvenog sinaestu Ridlija Skota, Džodi Komer i koscenaristkinju Nikol Holofcener.

Džodi Komer Promo/MCF
Džodi Komer Promo/MCF

Film „Poslednji dvoboj“ rađen je po istoimenoj knjizi Erika Džagera, dok su na scenariju radili Met Dejmon i Ben Aflek, dvojac koji je nagrađen Oskarom za najbolji scenario za film „Dobri Vil Hanting“.

Ridli Skot, Džodi Komer i Nikol Holofcener Promo/MCF
Ridli Skot, Džodi Komer i Nikol Holofcener Promo/MCF

Ostvarenje je snimljeno po istinitoj priči o borbi na život i smrt koja se desila 1386. godine u Francuskoj, kada je supruga viteza optužila njegovog štitonošu i najboljeg prijatelja za silovanje. Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon), spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver), silovao njegovu suprugu (Džodi Komer), dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Džodi Komer Promo/MCF
Džodi Komer Promo/MCF

Jednu od glavnih uloga u filmu igra Adam Drajver, glumac koji poslednjih godina niže uspehe na holivudskom zvezdanom nebu. Publika ga pamti kao oca iz filma „Bračna priča“, kao Kajlo Rena iz „Zvezdanih staza“, dok je ove godine na Kanskom festivalu zajedno sa Marion Kotijar dobio ovacije za mjuzikl „Anet“.

Domaća publika će „Poslednji dvoboj“ moći da gleda od 14. oktobra u bioskopima širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike