Dejmon i Drajver ukrštaju mačeve u novom istorijskom spektaklu Ridlija Skota „Poslednji dvoboj" (VIDEO)

21.07.2021

17:25 >> 13:38

0

Autor: Dejan Ćirić

Film je rađen po istinitoj priči, a u domaće bioskope stiže 14. oktobra

Dejmon i Drajver ukrštaju mačeve u novom istorijskom spektaklu Ridlija Skota „Poslednji dvoboj" (VIDEO)
Copyright Met Dejmon, film "Poslednji dvoboj" Promo/MCF

Svi ljubitelji filmova znaju da, tradicionalno, od septembra počinje prikazivanje filmova koji pretenduju da budu u trci za nagradu Oskar. Novi film proslavljenog reditelja Ridlija Skota „Poslednji dvoboj“, koji u domaće bioskope stiže 14. oktobra, nesumnjivo ima glavne adute da postane epski klasik kome ćemo se iznova vraćati.

Džodi Komer, film “Poslednji dvoboj” Promo/MCF

Film je rađen po istinitoj priči, a Ridli Skot je sasvim izvesno pravi izbor za režiju ovog ostvarenja jer pored toga što je osvedočeni poznavalac epskih drama, o čemu govore njegovi filmovi „Duelisti“ (1977), „Gladijator“ (2000), „Prometej“ (2012) i “Egzodus: Bogovi i kraljevi” (2014), njemu je i 2003. godine dodeljena viteška titula za doprinos sedmoj umetnosti.

Glumac koji je stasavao u Holivudu Met Dejmon („Dobri Vil Hanting“, „Bornov identitet“, „Marsovac“) i nekadašnji marinac sa diplomom Džulijarda, holivudska zvezda u usponu Adam Drajver („Trilogija Zvezdane staze“), nominovan za nagradu Oskar za ulogu u filmu „Bračna priča“, ukrštaju mačeve u srednjevekovnoj borbi na život ili smrt.

Film “Poslednji dvoboj” Promo/MCF

Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon), spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver), silovao njegovu suprugu (Džodi Komer), dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Adam Drajver, film “Poslednji dvoboj” Promo/MCF

Ova istorijska drama u kojoj igra suprugu viteza, iznosi teške optužbe za silovanje i objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka,  je drugi film u 2021. godini za Džodi Komer („Ubiti Iv“), dok je prvi film „Glavni heroj“ u kom pored Rajana Rejnoldsa igra zavodljivu i borbenu Mili.

Pročitajte još

Značajnu ulogu u filmu ima i Ben Aflek („Iščezla“, „Računovođa“, „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“), koji je sa Dejmonom napisao i scenario za „Poslednji dvojboj“. Ovaj dvojac je zahvaljujući najboljem scenariju nagrađen nagradom Oskar za film „Dobri Vil Hanting“.

U domaće bioskope film stiže 14. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike