Neša Nenadović: Rekorder po predstavama i osmesima

23.09.2021

06:46 >> 08:48

0

Autor: Dejan Ćirić

U prvih pet meseci 2015. godine odigrao je 77 komada

Neša Nenadović: Rekorder po predstavama i osmesima
Copyright Nenad Nenadović Printscreen / Prva

Kada se kaže Nenad Nenadović, prve asocijacije su na “Povratak otpisanih”, niz sjajnih emisija za decu uz koje smo svi odrastali (Zooteka, Pet šou, Fore i fazoni) i pozorište Boško Buha. Tu je naravno i serija “Bela lađa” u kojoj je Nenadović sjajno odigrao ambasadora Emrija. Uz ove i niz drugih manjih, ali ne i manje značajnih rola, njegovo lice uvek je bilo sinonim za dobricu i izazivalo osmeh na licima publike.

Ipak, sasvim neočekivano, osmeh koji ovih dana gledamo na licu čoveka koji nosi zlokobno ime Bruner u seriji „Igra sudbine“, nije nimalo simpatičan.

Nenad Nenadović/Printscreen

Kako je Nenad Nenadović, omiljeni zabavljač generacija koje su stasavale pod našim TV nebom završio u koži prevrtljivca zvanog Bruner, ostaće jasno samo ovom glumcu. Međutim, o vrhunskom talentu da nas ubedi u dvoličnost i prevejanost lika koji je dočarao u „Igri sudbine“ – nema reči. Nenadović je ovaj karakter doveo do savršenstva.

Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. godine u Beogradu. U glumačke vode uplovio još kao dečak, sa 13 godina kada je dobio ulogu Moljca u seriji “Povratak otpisanih”. Osim toga, vodio je više od hiljadu dečijih emisija, kao što su: “Zooteka”, “Pet-šou” i “Fazoni i fore”. U seriji “Igra sudbine”, koju pratimo na malim ekranima, igra kriminalca Brunera koji je ludo zaljubljen u Adu Kanački.

Stalni član pozorišta je “Boško Buha”. Rekorder je po broju predstava u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava.

Nenad Nenadović ATA Images / Antonio Anhel

Dobitnik je više nagrada, između ostalih tri “Buhine” nagrade za predstave “Tri musketara” i “Princ – arkadna avantura”.

Pročitajte još

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

Glumac je juče premino od posledica korona virusa u 57. godini života.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike