Proročanstvo još uvek odnosi žrtve: „Kremanska straža“ otkriva nepoznate detalje o Tarabićima

25.09.2021

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Šta se krije u temelju stare kuće razrušene tokom bombardovanja? Da bi čitalac došao do tog saznanja, proći će kroz lavirint neverovatnih priča koje počinju ubistvom u kasarni.

Proročanstvo još uvek odnosi žrtve: „Kremanska straža“ otkriva nepoznate detalje o Tarabićima
Copyright Promo/Laguna

Svež i originalan glas u savremenom srpskom trileru, Aleksandar Gajić u romanu „Kremanska straža“ čitaocima nudi uverljivu priču o našim naravima.

Šta se krije u temelju stare kuće razrušene tokom bombardovanja? Da bi čitalac došao do tog saznanja, proći će kroz lavirint neverovatnih priča koje počinju ubistvom u kasarni.

Jula 2000. godine ubijen je vojnik na straži u Kremnima. Rešavajući ovaj slučaj, major Sokol Filipović otkriva nepoznate detalje u vezi sa proročanstvom Tarabića i dolazi u sukob s ljudima koji po svaku cenu žele da se dokopaju izvornog teksta.

Promo/Laguna
Promo/Laguna

Pitak, filmski dinamičan triler„Kremanska straža“, između ostalog, aktuelizuje pitanje Kremanskog proročanstva i njegovih falsifikata koje je uvek zanimljivo: Da li proročanstvo postoji i šta je ono zaista?

Aleksandar Gajić (1973), doktor pravnih i političkih nauka, naučni je savetnik na Institutu za evropske studije u Beogradu i profesor na katedri za bezbednost Fakulteta za pravne i poslovne studije „Lazar Vrkatić“ u Novom Sadu. Autor je ili priređivač brojnih naučnih monografija i više od sto naučnih radova iz oblasti međunarodnih odnosa, društvene teorije i studija kulture.

Uzbudljiv roman „Kremanska straža“ možete pronaći od danas u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike