Glas koji će govoriti u ime svih ućutkanih žena: Pripovest o snovima i žudnjama u "Knjizi čežnji"

24.09.2021

13:30

0

Autor: Mona Cukić

U središtu radnje nalazi se Ana, koja se rodila u Galileji, u vreme kada su se žene smatrale imovinom, a očinsku kuću napuštale samo kad se udaju

Glas koji će govoriti u ime svih ućutkanih žena: Pripovest o snovima i žudnjama u "Knjizi čežnji"
Copyright Pixabay

Od autorke svetskog hita "Tajni život pčela" Sju Monk Kid stiže izuzetna priča smeštena u prvi vek o ženi koja pronalazi svoj glas i sudbinu – roman "Knjiga čežnji".

U središtu radnje ove knjige nalazi se Ana, koja se rodila u Galileji, u vreme kada su se žene smatrale imovinom, a očinsku kuću napuštale samo kad se udaju. Ona čezne da uzme sudbinu u svoje ruke. Naučila je da čita uprkos majčinom protivljenju jer želi da piše i pronađe sopstveni glas. Glas koji će govoriti u ime svih ućutkanih žena oko nje.

Promo / Laguna
"Knjiga čežnji" Sju Monk Kid

Kada je vere za postarijeg udovca, Ana pada u očaj. No, susret sa Isusom, harizmatičnim mladim drvodeljom u Nazaretu budi u njoj nove čežnje i pred njom se otvara drugačija budućnost. Pa ipak, ovo nije obična ljubavna priča. Ana će na svom putu doživljavati radosti i nesreće, ali će steći i brojna prijateljstva koja će joj obogatiti život.

Zasnovana na pažljivom istraživanju i napisana sa poštovanjem prema Isusovom životu, sa fokusom na njegovu humanost, "Knjiga čežnji" je inspirativan i nezaboravan prikaz hrabre borbe jedne žene da ostvari svoju strast i potencijal u vremenu koje ućutkuje žene.

"Knjigu čežnji", koja je svojevsrtan trijumf vanvremenskog pripovedanja spisateljice na vrhuncu stvaralačke moći, možete pronaći od subote 25. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike