Festival "Kustendorf Klasik" ove godine kao onlajn spektakl

25.09.2021

06:18

0

Autor: Dejan Ćirić

Na pozornici Drvengrada, Emir Kusturica i njegova grupa "The No Smoking Orchestra" izvešće svoje hitove, a koncert će obogatiti i nastupi mladih muzičara iz Srbije i Rusije

Festival "Kustendorf Klasik" ove godine kao onlajn spektakl
Copyright ATA Images/ V. M.

Festival "Kustendorf Klasik" promeniće ove godine format u "Kustendorf Concert“ koji će biti neobična sinteza svirke "all stars" i mladih muzičara, a koji će premijerno moći da se pogleda 28. septembra na zvaničnom linku Kustendorfclassic.

Na pozornici Drvengrada, Emir Kusturica i njegova grupa "The No Smoking Orchestra" izvešće svoje hitove, a koncert će obogatiti i nastupi mladih muzičara iz Srbije i Rusije koji će u do sada nikada javno izvedenim aranžmanima i na neobičnim lokacijama širom Mokre Gore, takođe svirati pesme "The No Smoking Orchestra", najavljuju organizatori.

ATA Images/ V. M.
Emir Kusturica i The No Smoking Orchestra

Uz Emira i "The No Smoking Orchestra", sviraće studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta).

Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar.

Festival ruske klasične muzike "Kustendorf Classic" održava se od 2013. svakog leta u organizaciji našeg priznatog reditelja Emira Kusturice u etnoselu Drvengrad.

Promo / Kustendorf
Emir Kusturica

Mladi muzičari  iz Srbije i Rusije se takmiče u veštini izvođenja ruske klasične muzike u dve starosne kategorije za glavnu nagradu festivala „Zlatnu matrjošku“. Pored takmičenja, mladi talenti stiču neprocenjivo iskustvo učeći od renomiranih gostiju festivala, slavnih virtuoza iz celog sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike