Jadran Lazić: Fotografisao je Elizabet Tejlor i Sofiju Loren, a sada otkriva koje zvezde su najzahtevnije

22.09.2021

08:05 >> 08:13

0

Autor: Dejan Ćirić

Godine rada, veliki broj naslovnih strana u renomiranim svetskim magazinima, mnoge poznate ličnosti koje je tokom svoje bogate i uzbudljive uspeo da fotografi?

Jadran Lazić: Fotografisao je Elizabet Tejlor i Sofiju Loren, a sada otkriva koje zvezde su najzahtevnije
Copyright Jadran Lazić Tanjug/Miloš Milivojević

Izložba poznatog fotografa Jadrana Lazića, koji ove godine slavi 50 godina karijere, otvorena je sinoć u galeriji Arte.

Izložba Jadrana Lazića u galeriji Arte/ATA Images

Iako fotografska karijera obuhvata i druge teme kojima se bavio naročito na početku karijere, na izložbi u Beogradu posetioci će moći da pogledaju selekciju od oko 70 fotografija na kojima su u najvećem broju poznate ličnosti, zvezde svetskog džet-seta i državnici koje je Lazić ovekovečio tokom 50 godina duge karijere.

Elizabet Tejlor Promo/Jadran Lazić

Ispred njegovog objektiva od 1971. godine stajali su mnogi, ali holivudske zvezde su postale vremenom ono po čemu se Lazić proslavio. Neke od njih su Šarlota Rempling, Rakel Velč, Robert de Niro, Entoni Kvin, Dejvid Bouvi, Džodi Foster, Marlon Brando, Sofija Loren, Kirk Daglas, Majkl Daglas, Pol Makartni, Pele, Orson Vels, Džejn Birkin, Elizabet Tejlor, Grejs Džouns, Džoni Dep i mnogi drugi.

Sofija Loren Promo/Jadran Lazić

Lazić ističe da je svaka od tih slavnih ličnosti koje su stale pred njegov objektiv bila zahtevna na svoj način.

– Trebalo je stići do tih ljudi. Kada sam bio u njihovom društvu lako ih je bilo slikati – rekao je fotograf.

Jadran Lazić Tanjug/Miloš Milivojević

Godine rada, veliki broj naslovnih strana u renomiranim svetskim magazinima, mnoge poznate ličnosti koje je tokom svoje bogate i uzbudljive karijere Jadran Lazić uspeo da fotografiše, sve to je stalo u luksuzno izdanje monografije “Jadran Lazić – 50 godina fotografije”, koje je autor predstavio beogradskoj publici.

Meril Strip Promo/Jadran Lazić

– Svako poglavlje knjige je posvećeno jednoj ličnosti. Osim fotografija tu je tekstualni deo u kojem sam objašnjavao na koji način sam dolazio do slavnih širom sveta. Bilo je tu svega, različitih pustolovina, ali eto, obično sam uspevao da ih stignem – kaže Lazić i ističe da je najtežu odluku u karijeri doneo pred odlazak u Pariz.

– Otišao sam u Francusku bez dozvole za rad i bez znanja jezika, što je bilo potpuno suludo. S druge strane, bila je to moja najbolja odluka u životu. Uspeo sam da ostanem u Parizu, da vozim slalom između izazova i eto me sa karijerom iza sebe – priseća se čuveni fotograf.

Fej Danavej Promo/Jadran Lazić

Među najzahtevnije muze svoje fotografije ubraja holivudske zvezde.

– Fej Danavej, Šenon Doerti i Džilijen Anderson bile su najzahtevnije holuvudske zvezde koje sam fotografisao. Imale su ozbiljnu distancu prema ideji da ih neko fotografiše na početku snimanja. Kako bi snimanje odmicalo osećale su se komotnije. Fej Danavej na kraju nije želela da ide sa snimanja. Ostala je do zalaska sunca u pustinji gde sam je fotografisao – kazao je Lazić.

Pročitajte još

Izložba u galeriji Arte traje do 2. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike