Prvi jugoslovenski paparaco! Jadran Lazić: Ekskluzivne fotografije svetskog džet-seta (FOTO)

24.08.2021

15:00 >> 15:14

0

Autor: Dejan Ćirić

Pred njegovim objektivom pozirali su Džek Nikolson, Marlon Brando, Dejvid Bouvi, Robert de Niro, Belmondo, Elizabet Tejlor, Fara Fosit, Džodi Foster...

Prvi jugoslovenski paparaco! Jadran Lazić: Ekskluzivne fotografije svetskog džet-seta (FOTO)
Copyright Džek Nikolson Promo/Jadran Lazić

Učesnik i svedok zlatnih vremena fotografije, čovek koji je upoznao mnoge svetske uglednike, državnike, političke lidere i zvezde iz sveta zabave i šou-biznisa i ovekovečio neka od prelomnih globalnih zbivanja u poslednjih pedeset godina, čuveni fotograf Jadran Lazić ovog leta obeležava izuzetan jubilej – pola veka rada.

Jadran Lazić Promo/Branimir Kralj

Tim povodom, u ekskluzivnom kompleksu Luštica Bay, u Crnoj Gori, biće otvorena prodajna izložba Lazićevih fotografija i njegove monografije pod nazivom „Jadran Lazić: 50 godina fotografije“. Svečano otvaranje biće upriličeno u amfiteatru u Marina naselju Luštica Bay, 25. avgusta u 20 časova, a zatim će fotografije biti izložene u hotelu „The Chedi Luštica Bay“, sve do 30. avgusta.

Robert de Niro Promo/Jadran Lazić

Ričard Gir Promo/Jadran Lazić

Džodi Foster i Jadran Lazić Promo/Jadran Lazić

Lazićeva monografija predstavlja izuzetno svedočanstvo, a osmišljena je kao luksuzno reizdanje njegove dve knjige – „Ja paparazzo“ i „Reporter“. Pored izvanrednih fotografija, knjiga sadrži i priče koje se stoje iza ovih svedočanstava o nekom, sada već davnom i drugačijem vremenu, što će privući i one koji su bili savremenici uzbudljivih zbivanja u toku poslednjih pet decenija, ali i mlade koji žele da izbliza osete duh jednog  drugog vremena.

– Iskreno smo privilegovani što našim gostima i posetiocima Luštice Bay možemo da ponudimo ovakvu izložbu i jedno posebno iskustvo pravog foto-vremeplova koji spaja duh i šarm Mediterana sa svima nama omiljenim poznatim licima iz sveta moći, politike, glamura i šou-biznisa – rekla je Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija.

Elizabet Tejlor Promo/Jadran Lazić

Meril Strip Promo/Jadran Lazić

Šon Koneri Promo/Jadran Lazić

Jedan od prvih paparaca sa ovih prostora Jadran Lazić je kao mladić iz Splita sledio svoj san i otisnuo se u svet sedamdesetih godina, uz nevericu okoline i prijatelja da usred Pariza namerava da živi od foto-aparata. Zahvaljujući ličnom šarmu koji je nosio sa sobom sa Jadrana, dovitljivosti i umeću, pronašao je svoje mesto i stekao slavu u planetarnom šou-biznisu, sarađujući sa najboljim novinskim i foto agencijama, dok su njegove fotografije objavljivane u najuglednijim svetskim magazinima.

Sofija Loren Promo/Jadran Lazić

Dejvid Bouvi Promo/Jadran Lazić

Fara Fosit Promo/Jadran Lazić

Pred Lazićevim objektivom pozirale su najpoznatije zvezde, pevači, glumci i lepotice, poput Marlona Branda, Dejvida Bouvija, Meril Strip, Roberta de Nira, Džonija Depa, Belmonda, Pola Njumena, Elizabet Tejlor, Fare Fosit, Džodi Foster, Žilijet Binoš, Mile Jovović i mnogih drugih. Lazić se proslavio i ekskluzivnim fotografijama iz političke istorije druge polovine 20. veka, pa su se u legendarnim magazinima i novinama  širom planete našle i fotografije Kartera, Brežnjeva, Kisindžera, Homeinija, Miterana, princeze Dajane i mnogih drugih.

U današnje vreme, kada zvezde šou-biznisa imaju svoje instagram naloge i svakodnevne lajkove miliona pratilaca, a važne događaje svako može zabeležiti mobilnim telefonom, Lazićeva životna priča i iskustvo zaista su neprocenjivi.

Pol Makartni Promo/Jadran Lazić

Arnold Švarceneger Promo/Jadran Lazić

Fej Danavej Promo/Jadran Lazić

Jadran Lazić je i dalje veoma aktivan na poslovnom planu, a sada živi u Los Anđelesu, odakle često putuje do Evrope, rodnog Splita i Hvara, gde nalazi inspiraciju u svom porodičnom domu, prekrasnim poljima lavande, mirisima i ukusima Jadrana.

Pročitajte još

Lazićeva foto-monografija će biti predstavljena nizom prodajnih izložbi, do kraja ove godine, širom bivše Jugoslavije. Turneja je započeta sredinom jula u Hrvatskoj, u Splitu i Šibeniku, a zatim je nastavljena na Hvaru, Visu i u Dubrovniku, dok u avgustu sa Internacionalnog filmskog festivala u Sarajevu stiže u Crnu Goru, u Tivat i Lušticu Bay, a zatim nastavlja svoj put u Zagreb, Beograd i Ljubljanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike