Tragičan život prognanog sveštenika: Film "Božiji čovek" stiže u bioskope (FOTO/VIDEO)

22.09.2021

09:25 >> 09:29

0

Uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana...

Tragičan život prognanog sveštenika: Film "Božiji čovek" stiže u bioskope (FOTO/VIDEO)
Copyright Film "Božiji čovek" / Promo / MCF

Film “Božiji čovek” rediteljke Yelene Popović, koji je u Grčkoj više od tri nedelje na prvom mestu po gledanosti, biće premijerno prikazan 14. oktobra u bioskopima širom Srbije.

Internacionalno ostvarenje okupilo je glumačke zvezde svetskih kinematografija, te su angažovani grčki glumac Aris Servetalis u glavnoj ulozi kao Sveti Nektarije Eginski, zvezda ruskog filma Aleksander Petrov i dobitnik Zlatnog Globusa poznati američki glumac Miki Rurk.

Film “Božiji čovek” / Promo

Film je prvi put prikazan u Srbiji u okviru Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru.

Film “Božiji čovek” / Promo / MCF

Život Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke bio je praćen progonima i gonjenjem. Sveštenik je običnog naroda čija je poniznost iritirala određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete. Uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.

Autorka scenarija i rediteljka Yelena Popović objasnila je da je ostvarenje rađeno na engleskom jeziku što zbog glumaca, što zbog toga što je u pitanju jedna univerzalna priča, bez obzira na versku pripadnost.

Yelena Popovic, film “Božiji čovek” / Promo / MCF

– Aris Servatalis je odličan glumac i imala sam sreću da radim sa njim jer je on čovek takođe posvećen veri, samim tim ima tu neku auru koja na prvi pogled odaje utisak da on može da bude Sveti Nektarije Eginski – dodaje rediteljka.

Veliku ulogu u filmu ima ruski glumac Aleksandar Saša Petrov kog domaća publika poznaje iz filma “Led”.

Film “Božiji čovek” / Promo / MCF

– Iskazujem veliku zahvalnost Grčkoj i Grcima za jedinstvenu priliku da učestvujem u ovom filmu. Mislim da se sve to desilo s razlogom, jer znam koliko je ova priča značajna za grčki narod i siguran sam da smo napravili pravi potez sa ovim filmom koji će dugo živeti u srcima ljudi – izjavio je Petrov.

Pročitajte još

Od 14. oktobra film “Božiji čovek” biće na redovnom bioskopskom reperotaru širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike