Film "Ime naroda" o Svetozaru Miletiću premijerno na malim ekranima

27.02.2021

12:55 >> 18:03

0

Po scenariju Milovana Vitezovića, u režiji Darka Bajića, ostvarenje prati život i rad uglednog advokata i najvećeg i najuticajnijeg srpskog političara u A

Film "Ime naroda" o Svetozaru Miletiću premijerno na malim ekranima
Copyright Ljubomir Bandović, film "Ime naroda"/Promo MCF film

Film “Ime naroda”, o ključnoj ličnosti srpske istorije – Svetozaru Miletiću, u režiji Darka Bajića, biće premijerno prikazan na malim ekranima večeras u 21 sat na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Po scenariju Milovana Vitezovića, u produkciji “Zilion filma”, ostvarenje prati život i rad uglednog advokata i najvećeg i najuticajnijeg srpskog političara u Austrougarskoj u drugoj polovini 19. veka Svetozara Miletića i njegovu borbu za slobodu Srba iz Vojvodine i prisajedinjenje Кraljevini Srbiji.

Autori filma su s pravom veliku pažnju posvetili i Miletićevoj ćerki Milici, prvoj ženi novinaru u Srbiji koja je nastavila borbu za tadašnju čuvenu “Zastavu”, kao i njenom mužu Jaši Tomiću (Andrija Kuzmanović), Miletićevom nasledniku u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. Ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

Promo/MCF

U ulozi Milice Miletić kasnije Tomić našle su se Anja Pavićević i Katarina Žutić, predstavljajući je u različitim razdobljima života.

Bajićevo ostvarenje otvorilo je dva velika domaća festivala – 27. festival evropskog filma na Paliću, na kom je dobio nagradu publike, kao i Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE.

Pročitajte još

Glavna uloga pripala je glumcu Ljubomiru Bandoviću, dok su se u ostalim ulogama našli, između ostalih, Žarko Laušević, Кatarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Кuzmanović, Milutin Mima Кaradžić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike