Poslastica za vikend: Filmsko utočište u bioskopskoj sali

10.12.2020

16:54

0

U skladu sa epidemiološkim merama, publika će imati prilike da tokom tri promotivna filmska dana pogleda Ime naroda, Vikend sa ćaletom, Prevodioci i mnoge dr

Poslastica za vikend: Filmsko utočište u bioskopskoj sali
Copyright Pixabay

Pod sloganom “Moje filmsko utočište” sva ostvarenja sa redovnog bioskopskog repertoara Kombank dvorane biće dostupna publici od 11. do 13. decembra po simboličnoj ceni od 250 dinara.

U skladu sa epidemiološkim merama, posetioci će imati prilike da tokom tri promotivna filmska dana pogledaju najnovija ostvarenja svetske i domaće kinematografije, koja se već nedeljama ili mesecima nalaze na repertoaru bioskopa.

Tako će se među naslovima naći jedan od najpopularnijih domaćih filmova i prva domaća premijera tokom pandemije, a dolazi od reditelja Miroslava Momčilovića “Vikend sa ćaletom”.

Promo/Helena Kominac

U filmu zapaženu ulogu ima poznati glumac Nenad Jezdić, ali i Vasa Vraneš, Bane Vidakovič, Svetlana Ceca Bojković, Jelena Ðukić, Anja Alač, Katarina Radivojević, kao i nedavno preminuli pevač Džej i drugi.

Repertoar će krasiti i “Ime naroda” reditelja Darka Bajića, koji je takođe doživeo svoju premijeru u pandemijskom periodu i zabeležio veliko interesovanje domaće publike. Glavne uloge tumače Ljubomir Bandović, Katarina Žutić, Ana Franić, Žarko Laušević, Mima Karadžić i drugi.

Ime naroda Promo/MCF

Istovremeno, na filmskom platnu naći će se i francusko -belgijski triler “Prevodioci”, ali i porodični film “Lesi se vraća kući” i animacije “Operacija kolačići” i “Trolovi svetska turneja”.

Igor Stanković,  direktor distributerske kuće MegaCom Film, ocenio je danas da će bioskopi preživeti aktuelne izazove i da će poseta publike biti veća nakon epidemije nego što je to slučaj bio pre početka zaraze virusom covid 19.

Prema njegovim rečima, ukupan broj ljudi koji žive u Srbiji i Crnoj Gori je oko 8 miliona, a poseta bioskopima pre pandemije je jedva prelazila 4 miliona.

Promo / Tanja Drobnjak

– To znači da je svaki drugi stanovnik Srbije i Crne Gore išao jednom godišnje u bioskop. To je katstrofalna brojka i gore od toga ne može. Poseta će biti bolja nakon pandemije – zaključio je Stanković u izjavi za Tanjug.

Pročitajte još: Novi klasici: Objavljena lista 100 najboljih filmova 21. veka

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike