„Grand Hotel“ večeras u Madlenianumu: Začudna predstava o susretu sa sudbinom

20.05.2021

06:58 >> 07:46

0

Autor: Dejan Ćirić

Šta bi se dogodilo kada bi vreme i prostor mogli da se vrate unazad? Kada bismo propustili neki susret i kada nikada ne bismo sreli najboljeg prijatelja, oca,

„Grand Hotel“ večeras u Madlenianumu: Začudna predstava o susretu sa sudbinom
Copyright Promo/Zoran Škrbić

Savremeni plesni komad pod nazivom „Grand Hotel“, čija je premijera bila 1. aprila, večeras će ponovo biti izveden pred publikom Madlenianuma, u 19.30.

Ova začudna predstava, u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića, bavi se vremenom i trenutkom u kome se srećemo u jednoj tački sa svojom sudbinom, kao i preispitivanjem likova zatvorenih u prostoru jednog hotela.

Promo/Zoran Škrbić

Ovaj provokativni eksperiment zapravo je metafora omeđenog ljudskog postojanja, sinteza prostora i vremena, skučenost u kojoj nemamo šanse da kriknemo nad svojim beznadežnim položajem.

U predstavi se pojavljuju recepcionar, sobarica i bračni par koji bi da odsedne u hotelu, a njihovi odnosi i ukrštena kretanja pokreću misli. Zapravo, autori nam sugerišu stav da samo od nas zavisi kako ćemo iskoristiti svoj trenutak na zemlji, čemu ćemo se predati i poslužiti, šta ćemo učiniti sa sobom i svojom okolinom.

Promo/Zoran Škrbić

Šta bi se dogodilo kada bi vreme i prostor mogli da se vrate unazad? Kada bismo propustili neki susret i kada nikada ne bismo sreli najboljeg prijatelja, oca, ljubavnicu… – pita se reditelj predstave Aleksandar Nikolić.

Pročitajte još

Muziku za „Grand Hotel“ je uradila Ana Krstajić, scenografiju Žorž Draušnik, a kostim Aleksandra Karović. Igra internacionalna ekipa umetnika Mojca Majcen (Slovenija), Branko Mitrović (BIH), Jakša Filipovac (Srbija) i Ognjen Vučinić (Hrvatska).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike