Stefan Milenković danas nastupa u Botaničkoj bašti: „Čajanka“ uz serenade

30.05.2021

08:41 >> 09:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će u najlepšoj oazi Beograda imati priliku da čuje dela Petra Iljiča Čajkovskog i Astora Pjacole

Stefan Milenković danas nastupa u Botaničkoj bašti: „Čajanka“ uz serenade
Copyright Stefan Milenković Antonio Ahel/ATAImages

Orkestar Muzikon i Stefan Milenković održaće danas u 17 časova koncert pod naslovom „Čajanka“, u Botaničkoj bašti.

Publika će u najlepšoj oazi Beograda imati priliku da čuje „Serenadu za gudače“ Petra Iljiča Čajkovskog i „Godišnja doba“ Astora Pjacole.

Koncert će biti organizovan u skladu sa epidemiološkim merama, tako da je broj karata ograničen. Mesta neće biti numerisana, tako da se preporučuje raniji dolazak, uz uživanje u lepotama Botaničke bašte.

Tanjug/Fondacija NS/N. Babić

Koncertom „Čajanka“ orkestar Muzikon otvara svoju četvrtu koncertnu sezonu „Coinflip“ koja je koncipirana kao spoj tradicionalnog i savremenog „atipičnog“ izvođenja dela klasične muzike.

Kroz programe, aranžmane i lokacije, Muzikon će predstaviti koncerte koji čine „dve strane novčića“ ideje o izvođenju klasične muzike u 21. veku.

Neki od koncerata su u klasičnoj formi sa fokusom na usavršavanje izvođenja i saradnji sa gostujućim solistima – vrhunskim stručnjacima iz branše, dok su ostali koncerti eksperimentalni u pogledu žanra kompozicija i pružaju publici novu perspektivu iz koje posmatraju klasičnu muziku.

Promo / Filip Milenković

Violinista Stefan Milenković je poznat u celom svetu zbog svojih izuzetnih umetničkih sposobnosti, ali i zbog svoje životne posvećenosti humanitarnom radu.

Postao je popularan kada je sa svojih deset godina bio pozvan da nastupi pred bivšim predsednikom SAD Ronaldom Reganom, u Beloj kući, na božićnom šou programu. Posle ovog nastupa, usledio je poziv i sovjetskog predsednika Miahila Gorbačova, a nastupao je dva puta pred papom Jovanom Pavlom II.

ATA Images/Antonio Ahel

Njegovi međunarodni nastupi uključuju saradnju sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, Beogradskom filharmonijom, orkestrom Radio Francuske, orkestrom Boljšoj teatra, Nacionalnim orkestrom Belgije, kamernim orkestrom Orfeus, kamernim orkestrom Aspen, simfonijskim orkestrom Indijanapolisa, simfonijskim orkestrom države Sao Paulo u Brazilu, kao i simfonijskim orkestrima Melburna i Kvinslenda u Australiji.

Pročitajte još

Sarađivao je, između ostalih, sa renomiranim dirigentima, kao što su Loren Mazel, Danijel Oren, Vladimir Fedosejev, Lu Jia, Lior Sambadal i En Sao. 2002. godine proglašen je za „umetnika 20. veka“ u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike