Pedagozi iz Beograda, Rima i Havane biraju talente: Velika šansa za mlade baletske igrače

04.06.2021

14:24 >> 14:05

0

Autor: M. Cukić

Audicija će biti organizovana u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru

Pedagozi iz Beograda, Rima i Havane biraju talente: Velika šansa za mlade baletske igrače
Pixabay

Pred komisijom pedagoga iz Beograda, Rima i Havane, u četvrtak, 10. juna biće održana audicija za upis u Baletsku školu Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Audicija će biti u 17 časova u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru (NFI) u Kolarčevoj 3. u Beogradu. Biće to ujedno i jedina audicija za školsku 2021/22. godinu na kojoj će pet mladih talenata dobiti godišnju stipendiju.

Promo / Misa Obradovic

Audicija se organizuje za prijem u pripremna odeljenja i prvi razred baletske škole, odnosno za decu uzrasta od 4 od 9 godina, bez ili sa baletskim iskustvom, kao i za upis u starije klase, za uzrast od 10 do 17 godina.

Redovnu nastavu tokom naredne školske godine vodiće pedagozi iz Sao Paola, Havane i Beograda, dok će stalni gosti Fondacije biti stručnjaci iz Rima i Tel Aviva.

Promo / Misa Obradovic

Tokom Beogradskog festivala igre, Fondacija planira niz radionica sa koreografima, kao i audicije za inostrane trupe.

Nacionalna fondacija za umetničku igru je osnovana 2009. godine u Beogradu rešenjem Ministarstva kulture Republike Srbije, sa ciljem unapređenja procesa edukacije i produkcije u oblasti umetničke igre u Srbiji.

Promo / Misa Obradovic

U saradnji sa prestižnim baletskim školama i institucijama iz sveta, u Beogradu je septembra 2011. godine počela sa radom Baletska škola, koja je 2013. godine prepoznata od strane Ministarstva prosvete Republike Italije, a 2018. godine dobila akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Pročitajte još

Kao prva akreditovana internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru svoju nastavu koncipira u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi