“Poziv za igru”: Prvi koraci na vrhovima prstiju kroz radionice i časove baleta i savremenog plesa

07.05.2021

08:26

0

Autor: M. Cukić

Projekat će se realizovati tokom maja i juna, u prostorijama Nacionalne fondacije za igru u Beogradu

Promo / Nacionalna fondacija za igru

Nacionalna fondacija za umetničku igru u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, i ovog proleća organizuje projekat pod nazivom “Poziv za igru”.

Poziv za igru je projekat kulturno-edukativnog karaktera namenjen deci od 6 do 12 godina sa prebivalištem na teritoriji Gradske opštine Zvezdara, i idejom afirmacije umetničke igre kroz upoznavanje što većeg broja dece sa ovom umetnošću. Cilj projekta je širenje edukacije u oblasti scenskog stvaralaštva i interpretacije.

Projekat će se realizovati tokom maja i juna, u prostorijama  Nacionalne fondacije za igru u Beogradu.

Promo / Nacionalna fondacija za igru

Kroz besplatne časove baleta, savremene igre, primenjene gimnastike, ali i hip-hopa i brejk densa,  deca će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim koracima i da proputuju kroz istoriju igre.

Projekat vode pedagozi Nacionalne fondacije za umetničku igru, a nakon njegovog završetka, biće organizovana audicija za školsku 2021/22.  Nekoliko najtalentovanih polaznika sa Opštine Zvezdara, dobiće godišnje stipendije za nastavak profesionalnog školovanja u Baletskoj školi Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Promo / Nacionalna fondacija za igru

U Nacionalnoj fondaciji za igru ističu da je odziv neočekivano veliki, i da su radosni da postoji interesovanje za edukacijom iz oblasti umetničke igre.

Pročitajte još

Fondacija kontinuirano podržava mlade talente, a sa kampanjom Talenti rastu u Srbiji,  koja je nastala tokom pandemije i koja će trajati sve do kraja ove godine na različitim lokacijama, svakako je skrenula pažnju javnosti na učenike umetničkih škola u našoj zemlji. Projekat sa Opštinom Zvezdara, samo je jedan u nizu onih koji promovišu umetničku igru, kroz besplatne kurseve i radionice za najmlađe talente. Neki od njih će svakako dobiti šansu da se razvijaju dalje i uče od najboljih svetskih i domaćih baletskih pedagoga koji rade u okviru Fondacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti