„Antigona“ na sceni niškog pozorišta: Amazonka koja ruši tiranina svojim životom

18.06.2021

13:15 >> 11:52

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj komad je jedan od nosećih stubova antičke kulture koji drže sigurnu kuću evropske civilizacije i njen etički temelj i koren iz koga se razgranalo pozo

„Antigona“ na sceni niškog pozorišta: Amazonka koja ruši tiranina svojim životom
Copyright Predstava "Antigona" Promo/Niško pozorište

U ponedeljak 21. juna, u 20 časova, u Narodnom pozorištu u Nišu biće izvedena predstava „Antigona“ Sofokla, u režiji Nenada Todorovića. Ova predstava je koprodukcija Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“, Zaječar.

Predstava “Antigona” Promo/Niško pozorište

Komad „Antigona“ je jedan od nosećih stubova antičke kulture koji drže sigurnu kuću evropske civilizacije i njen etički temelj i koren iz koga se razgranalo pozorište koje poznajemo. Pobuna nejake Antigone protiv neumoljivog tiranina, njen strašan kraj kao produkt borbe za etička načela, ljubav koju vladar smatra ravnom izdaji, biće inspiracija remek-delima koja će biti napisana kroz vekove koji nam prethode.

Predstava “Antigona” Promo/Niško pozorište

Ova „Antigona“ je nastala kroz suprotstavljanja Sofoklove, Anujeve i Brehtove „Antigone“, kroz Eshilovu „Sedmoricu protiv tebe“, ali i kroz pesme koje su umetnute. Srušiće ta amazonka surovog vladara životom svojim. Ali doći će gori!

Predstava “Antigona” Promo/Niško pozorište

Glavne uloge tumače Gorica Regodić kao Antigona, Igor Damnjanović, Jelena Orlović, Ivana Bartunjek, Miloš Đuričić, Branko Babović, Nebojša Đorđević i mnogi drugi.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike