Amira Medunjanin oduševila publiku na Banjaluka Festu: Večeras nastup na Exitu (FOTO/VIDEO)

09.07.2021

14:10 >> 13:12

0

Autor: Dejan Ćirić

Na prekrasnoj tvrđavi Kastel nije bilo nijednog slobodnog mesta, a ljude nije omela ni provala oblaka koji je opasno pretila da koncert bude odložen

Amira Medunjanin oduševila publiku na Banjaluka Festu: Večeras nastup na Exitu (FOTO/VIDEO)
Copyright Amira Medunjanin Promo/Aleksandar Čavić

Uz gromoglasan aplauz na tvrđavi Kastel dočekana je Amira Medunjanin, najpoznatija interpretatorka sevdalinki, koja nakon spektakularnog koncerta na Banjaluka Festu, večeras u 22.25 nastupa na Exitu.

Amira Medunjanin Promo/Aleksandar Čavić

Njenom izlasku na binu prethodio je dolazak glumačkog para Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića na crveni tepih festivala, koji je svojim prvim izdanjem stekao status jednog od najvažnijih u regionu.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković Promo/Aleksandar Čavić

Na prekrasnoj tvrđavi Kastel nije bilo nijednog slobodnog mesta, a ljude nije omela ni provala oblaka koja je opasno pretila da koncert bude odložen. Međutim, nevreme je prošlo, a ljudi su ispred Kastela strpljivo čekali da uđu i poslušaju čuvenu Amiru koja je i ovog puta publici poklonila koncert za pamćenje.

Koncer Amire Medunjanin Promo/Aleksandar Čavić

Nastup je počeo pesmom Tome Zdravkovića “Svirajte mi tiho, tiše”, koju je umetnica objavila na svom albumu obrada izdatom prošle godine, koji je premijerno predstavila u Banjaluci sa Vojvođanskim simfonjiskim orekstrom.

– Nemam tremu, samo sam presrećna, rekla je Amira na početku koncerta.

Treće veče “Banjaluka festa” privuklo je veliki broj posetilaca, pa se u publici tražilo mesto više. Koncert su pratile sve generacije koje vole tradicionalnu muziku, Amirino fantastično izvođenje i moćni vokal.

Amira Medunjanin Promo/Aleksandar Čavić

Četvrto veče festivala rezervisano je za koncert portugalske fado dive Marize, koja je iz Portugala doputovala u Banja Luku kako bi održala dugo očekivani nastup. Festival će biti zatvoren koncertom Radeta Šerbedžije i sastava Zapadni Kolodvor.

Iako se održava pod strogim epidemiološkim merama, festival beleži izuzetnu posećenost publike iz celog regiona.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike