“Ne okreći se sine”: Šerbedžija peva antologijske hitove u Botaničkoj bašti

09.07.2021

10:23

0

Autor: Dejan Ćirić

Ta pesma je, zapravo, poruka mom sinu Danilu i njegovoj generaciji, da se ne okreću iza sebe i da ne gledaju na naše probleme i živote, nego da gledaju ispre

“Ne okreći se sine”: Šerbedžija peva antologijske hitove u Botaničkoj bašti
Copyright Rade Šerbedžija ATA Images/Antonio Ahel

Rade Šerbedžija i „Zapadni kolodvor bend“ će u nedelju, 11. jula od 20 časova u Botaničkoj bašti “Jevremovac” održati koncert “Ne okreći se sine”, kako se zove i njegov poslednji album koji je objavljen krajem prošle godine. Šerbedžija je poslednji koncert u Beogradu održao krajem 2018. godine, a po prvi put će u “Jevremovcu” pred beogradskom publikom nastupiti na otvorenom.

Promo/Botanička bašta

Pred ovaj veoma važan koncert, jer je u međuvremenu mnogo nastupa otkazano, Šerbedžija poručuje:

– Pevaću vam svoje stare i nove pesme. Više starih, a manje novih jer, kako mi je jednom davno rekao moj prijatelj Kemal Monteno, ’nova pesma je dobra samo onda kad postane stara’. A ova moja pesma “Ne okreći se sine” nije nova,  iako nikada nije postala stara, jer sam je snimio davne 1989. godine u tadašnjem Jugotonu u Zagrebu. Bilo je to teško vreme. Upravo kada je trebala izaći ta moja longplejka “Ne budim te tek tako”, počela su teška vremena u našoj zemlji i moja ploča je uglavnom ostala u skladištima Jugotona. Tako da je vrlo malo ljudi čulo te moje pesme, pa i ovu o kojoj sada govorim, a koja je, zapravo, poruka mom sinu Danilu i njegovoj generaciji, da se ne okreću iza sebe i da ne gledaju na naše probleme i živote, nego da gledaju ispred sebe, u budućnost, u novi život“, rekao je Šerbedžija.

Rade Šerbedžija Foto: 24sedam/ Goran Sivački

Na novom albumu poznati umetnik je okupio sjajnu ekipu autora, tako da su pesme “Eto pjesma”, “Govorila si tiho, tiho, tiho”, “Ostala si uvijek ista” već postale hitovi, a publika će na koncertu sigurno uživati i u njegovim velikim hitovima  “Barbara”, “Ne daj se Ines”, “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, “Ni u tvome srcu”, “Poleti ptico”, “Povratak ratnika”, “Tvoje nježne godine” i mnogim drugim.

Pročitajte još

Ulaznice za sedeća mesta su već rasprodate, a ostao je mali broj ulaznica za stajanje, s tim što će na travnjaku ispred Staklene bašte biti postavljeni i barski stolovi kako bi se svi u publici osećali komforno tokom koncerta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike