Razdvajanje čoveka od mita: Biografija o glumcu i predsedniku SAD Ronaldu Reganu

30.06.2024

14:00

0

Knjiga istražuje složeno nasleđe karijere, od njegovih početaka do karijere u Holivudu

Razdvajanje čoveka od mita: Biografija o glumcu i predsedniku SAD Ronaldu Reganu
Ronald Regan - Copyright Profimedia

Biografija o glumcu i predsedniku SAD Ronaldu Reganu biće objavljena u septembru. Čini se da ćemo dobiti jedan potpuno novi pogled na život ovog glumca i predsednika koji je obeležio jednu epohu, prenosi magazin "People".

Profimedia
 

Knjiga "Reagan: His Life and Legend" od 880 strana će detaljno istražiti život 40. predsednika SAD-a, koji je služio dva mandata od 1981. do 1989. godine.

Intervju sa sto Reganovih saradnika

Knjiga se oslanja na gotovo 100 novih intervjua sa Reganovim saradnicima i članovima porodice, kao i na prethodno nedostupne arhive, istražujući složeno nasleđe Reganove karijere, od njegovih početaka na Midvestu do karijere u Holivudu kao glumca.

Profimedia
 

Tokom svog mandata kao predsednik Udruženja glumaca Amerike (SAG), Regan je svedočio protiv komunizma i FBI-ju dao listu ljudi koje je smatrao komunistima.

Novo svetlo na aferu

Knjiga će baciti novo svetlo na ključne trenutke iz Reganove ere, poput kraja Hladnog rata, afere Irangate i politike ekonomije koja teži smanjenju poreza.

Knjiga će takođe pružiti "revolucionarne" dokaze zbog kojih je Regan napustio Demokratsku stranku i postao registrovani republikanac 1962. godine.

Profimedia
 

- Ova sveobuhvatna biografija zasnovana na deceniji istraživanja, otkrivenim dokumentima i otkrivenim intervjuima razdvaja čoveka od mita, nudeći ubedljiv i jasan portret - kaže autorka Karen Tamolti, u recenziji za ovu knjigu, a prenosi magazin "People".

Podsetimo, Regan je preminuo u 93. godini usled komplikacija povezanih sa Alchajmerovom bolešću 2004. godine.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike