Serija "Očajne domaćice" nastala je na osnovu stravičnog istinitog događaja: Majka koja je udavila svoje petoro dece u kadi (FOTO)

22.06.2024

19:30

0

Dve decenije su prošle od prve epizode

Serija "Očajne domaćice" nastala je na osnovu stravičnog istinitog događaja: Majka koja je udavila svoje petoro dece u kadi (FOTO)
Copyright Profimedia

Te 2004. godine prikazano je finale serije "Seks i grad", jedan televizijski fenomen se polako gasio, a drugi se rađao - "Očajne domaćice".

Profimedia/©ABC/Courtesy Everett Collection
 

Za razliku od života pod svetlucavim Njujorkom, "Očajne domaćice" prikazuju mračnu stranu života "srećno udatih žena".

Ljubavno pismo svim ženama sa problemima

Ideja za seriju je nastala nakon što je tvorac Mark Čeri pročitao novinski članak o domaćici iz Teksasa, koja je udavila svoje petoro dece u kadi, tokom postporođajne psihoze.

Čerija je šokirala reakcija njegove majke na ceo slučaj, pa je odlučio da napiše scenario.

Profimedia
 

- Okrenuo sam se prema njoj i rekao joj: "Bože, možeš li da zamisliš koliko je ta žena morala da bude očajna da je naudila sopstvenoj deci?". Moja majka je izvadila cigaretu iz usta i rekla mi: "Osećala sam se tako'", otkrio je Čeri, i dodao da ga je zaprepastio njen odgovor.

Čerijeva majka nadovezala se na njegovu priču i rekla da su "Očajne domaćice" sličnije stvarnosti nego većina rijaliti emisija, i da na smešan način prikazuju probleme iz stvarnog života.

Profimedia
 

- Ova serija je ljubavno pismo svim ženama koje imaju probleme i koje daju sve od sebe kako bi bile dobre domaćice - rekao je Čeri.

Savršena spoljašnost koja krije tajne

Serija prati četiri domaćice, Suzan Mejer (Teri Hačer), Linet Skavo (Felisiti Hafman), Bri Van de Kamp (Marša Kros) i Gabrijelu Solis (Eva Longorija), koje su sa svojim porodicama živele u fiktivnoj ulici Visterija Lejn. Svaka sezona imala je svoju priču.

Odmah na početku "Domaćice" su dobile naklonost publike, dok sa druge strane, kritičari nisu znali u koji žanr da je svrstaju.

Profimedia
 

Nisu bili sigurni da li je to drama, komedija ili samo obična treš sapunica.

- Ispod svoje savršene spoljašnosti, serija istražuje duboku tugu, osujećene nade i bes koji često pogađa žene zatvorene unutar jednog domaćinstva - piše Gardijan.

Globalna popularnost kada nisu postojali striming servisi

Serija je stekla planetarnu popularnost, a poslednja epizoda prikazana je 2012. godine.

- To je bila decenija mog života i to je bila serija broj jedan u svetu. Sećam se kada sam otišla prvi put  u London, ispred hotela je bila ogromna gužva. I pomislila sam: Bože, ko je ovde? Da nije Bono ovde? Mora da je neko važan." Vozač mi je rekao: "Ti". A ja sam rekla, "Ne, neko veliki. Neko stvarno važan" - ispričala je nedavno Eva Longorija, prisećajući se tog perioda u životu.

Profimedia
 

Kako je istakla, serija je zaista bila uspešna jer je dosegla globalni domet u vreme kada nisu postojali striming servisi.

Spavala sam sa svima

Za razliku od svojih koleginica, Longorija bi bila spremna da se pojavi u nastavku. Kako je izjavila "nikada nije uspela da u potpunosti napusti svoj lik Gabi".

- Nedostaje mi. Danas bi ona sigurno bila influesenrka na Instagramu - rekla je glumica.

Profimedia
 

Ipak, svesna je da je nastavak nemoguć.

- Niko nije ostao u ulici sa kim bih mogla da spavam. Spavala sam sa svima - našalila se Longorija.

Lora Buš "očajna domaćica"

Serija je stekla fanove širom sveta među svim slojevima. Opra Vinfri je obožavala, pa joj je posvetila celu jednu emisiju, dok se bivša prva dama Amerike Lora Buš, u govoru tokom jedne zvanične večere, našalila na sopstveni račun i izgovorila:

Profimedia
 

- Dame i gospodo, ja sam očajna domaćica.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike