Entoni Hopkins kao rimski car: Gradnja Koloseuma obavijena pohlepom za novcem, željom za krvlju i apsolutnom moći (FOTO/VIDEO)

22.06.2024

14:00

0

Trke kočija i borbe gladijatora su u središtu ove velike serije sa ogromnim budžetom, koja se vodi motom: "Hleba i igara!"

Entoni Hopkins kao rimski car: Gradnja Koloseuma obavijena pohlepom za novcem, željom za krvlju i apsolutnom moći (FOTO/VIDEO)
Entoni Hopkins kao car Vespazijan - Copyright Profimedia

Rim, 79. godine posle Hrista: Centar Rimskog Carstva je najbogatiji grad na svetu, i svedoci smo masovnog priliva robova iz carstva koje se širi, koji dolaze da obavljaju radove.

Profimedia
 

Rimsko stanovništvo – dosadno, nemirno i sve nasilnije – održava se pod kontrolom uglavnom zahvaljujući dvema stvarima: besplatnoj hrani i spektakularnim zabavama, u vidu trka kočija i borbi gladijatora. Ovako glasi sinopsis serije "Those About To Die" koja nas vodi u svet igara, svet obeležen željom za krvlju, pohlepom za novcem, težnjom za moći i korupcijom.

Entoni Hopkins kao car Vespazijan

Trke u Circusu Maximusu kontrolišu četiri korporacije koje pripadaju patricijima, plava, crvena, bela i zelena frakcija, a akcije ovih četiri frakcije su najvrednije stvari u Rimu.

Kako ukus publike za zabavu postaje sve više zasićen i gladan krvi, nameće se potreba za stadionom posebno dizajniranim za gladijatorske borbe - Koloseumom.

Profimedia
 

Razmera stadiona i borbi gladijatora i životinja je ogromna, baš kao i podzemni svet sa svojim cvetajućim kladioničarskim poslovima.

Pod zemljom, ispod tribina, rade i žive hiljade ljudi, među kojima su i hiljade onih koji će umreti za igre. Serija "Those About To Die" počinje da se prikazuje 16. jula, a u ovoj seriji slavni Entoni Hopkins igra rimskog cara Vespazijana.

Trke kočija i borba gladijatora

Serija stvorena od strane scenariste nominovanog za Oskara, Roberta Rodata ("Spasavanje redova Rajana"), i inspirisana knjigom Daniela P. Maniksaa, prati priču o starom Rimu, neposredno nakon Isusa Hrista, dok se vladajuća sila bori da ne bude svrgnuta od strane naroda.

Profimedia
 

Da bi zadržao građane na uzici, Vespazijan zna da mora da se oslanja na igre: trke kočija i borbe gladijatora su stoga u središtu ove velike serije sa ogromnim budžetom, koja se vodi motom: "Hleba i igara!"

Cara Vespazijana igra Hopkins, a koliko je maestralan u ovoj ulozi uverite se sami.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike