Svet je i dalje u šoku zbog smrti Donalda Saterlenda: Velika tuga i praznina koja ostaje (FOTO)

21.06.2024

12:20

0

Poslednji pozdrav od predsednika države do kolega

Svet je i dalje u šoku zbog smrti Donalda Saterlenda: Velika tuga i praznina koja ostaje (FOTO)
Donald Saterlend u filmu "Igre gladi" - Copyright Profimedia

Glumac Donald Saterlend čija karijera je trajala šest decenija, preminuo je u 88. godini. Ovu vest je saopštio njegov sin Kifer Saterlend, koji je takođe glumac.

Profimedia
 

- Teška srca vam saopštavam da je moj otac preminuo. Mislim da je jedan od najvažnijih glumaca u istoriji filma. Nije bežao od uloga, igrao je i dobre, i loše, i ružne. Voleo je ono što je radio i radio je ono što je voleo – više od toga ne može ni da se traži. Živeo je dobar život - napisao je na društvenim mrežama.

Poslednji pozdrav od predsednika Amerike i premijera Kanade

Vest o smrti ovog velikog glumca duboko je pogodila ceo Holivud ali i ostatak sveta.

- Donald Saterlend je bio voljeni muž, otac, deda i jedinstveni glumac, koji je decenijama inspirisao i zabavljao svet - napisao je predsednik Amerike, Džo Bajden, na zvaničnom nalogu, predsednika SAD.

Profimedia
 

Kanadski premijer Džastin Trudo je napisao na društvenim mrežama:

- Izgubili smo jednog od velikana. U svom poslu dostigao je toliki nivo briljantnosti da niko nije mogao da mu parira. Izvanredan legendarni glumac i Kanađanin. Moje misli su sa njegovom porodicom. Počivaj u miru. Donalde.

Oproštaj Džejn Fonde

Saterlend je dobio više od 200 priznanja i nagrada tokom karijere, ali nikada nije bio nominovan za Oskara. Međutim 2017. godine uručen mu je počasni Oskar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

U filmu "Klut" igrao je detektiva kome u potrazi za nestalim čovekom pomaže prostitutka. Partenerka mu je bila Džejn Fonda, koja je za tu ulogu dobila i Oskara. Njih dvoje su bili i u dvogodišnjoj vezi. Nakon vesti o smrti oglasila se na Instagramu gde je podelila njegovu fotografiju sa snimanja.

- Šokirana sam vešću da je Donald umro. On je bio briljantan glumac sa kojim sam prošla mnogo avantura, kao što je bila turneja protiv Vijetnamskog rata, 1971. godine. Srce mi je slomljeno - napisala je Fonda.

Najljubazniji čovek na svetu

Od velikog glumca oprostila se i ekipa filma "Igre gladi" u kojem je briljirao.

- Zamolili smo najljubaznijeg čoveka na svetu da odigra najnemilosrdnijeg diktatora, kojeg smo ikada videli. Tolika je bila moć i veština njegove glume da je uspeo da stvori još jedna neizbrisiv lik u moru drugih genijalnih likova u legenadarnoj karijeri. Privilegovani smo što smo ga poznavali i radili sa njim - piše na zvaničnom nalogu ove serije.

Profimedia
 

Producentkinja serije Nina Jakobson se od velikog glumca oprostila ovim rečima:

- Donald Saterlend je bio džentlmen, mislilac i majstor svog znata. Izgubili smo jednog od velikana naše industrije. Naša srca su uz njegovu porodicu, i njegovu legiju fanova širom sveta.

Podsetimo Donald Saterlend preminuo je samo nekoliko meseci pre objavljivanja memoara "Made Up, But Still True", u kojima je pisao o njegovoj bogatoj glumačkoj karijeri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike