Džejn Fonda otkrila koji film joj je "oživeo" karijeru: Svi će gledati nju, ali će ponovo otkriti mene (FOTO/VIDEO)

27.04.2024

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Prihvatanje uloge u ovom ostvarenju slavna glumica smatra jednom od svojih najboljih odluka

Džejn Fonda otkrila koji film joj je "oživeo" karijeru: Svi će gledati nju, ali će ponovo otkriti mene (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Uz karijeru koja je započela 1959. godine, Džejn Fonda je jedna od najdugovečnijih holivudskih zvezda. Dvostruka dobitnica Oskara pojavila se u brojnim filmskim hitovima koji su obeležili 20. vek.

Profimedia
 

Ipak, nakon što je 1990. godine uzela pauzu od glume, Fonda je polako počela da pada u zaborav. U intervjuu za The Hollywood Reporter otkrila je da je odlučila da se povuče iz filmske industrije jer više nije uživala u glumi, prenosi Far Out. 

Profimedia
 

- Ne znam kakva je situacija sa drugim glumcima, ali kada se osećam loše, ne mogu da budem kreativna. Tako da sam odlučila da odem na 15 godina - izjavila je slavna glumica.

Umesto karijeri, posvetila se braku sa producentom Tedom Tarnerom. Iako je uživala u vremenu koje su proveli zajedno, rastali su se 2001. godine, nakon čega se Džejn posvetila pisanju memoara.

Profimedia
 

Jedina pametna odluka u karijeri

S vremenom je poželela da se vrati u industriju, a priliku je dobila 2005. godine, kada joj je ponuđena uloga u romantičnoj komediji "Za sve je kriva svekrva" (Monster-in-Law), u kojoj su glavne uloge igrali Dženifer Lopez i Majkl Vartan.

- Mislila sam da ponovno mogu da pronađem sreću u glumi, pa sam odlučila da prihvatim ulogu u ovom filmu, što je bila jedina pametna odluka koju sam donela u karijeri. Pomislila sam: "Ljudi će gledati ovaj film zbog Dženifer, ali će ponovno otkriti Fondu", i to se i dogodilo - otkrila je holivudska zvezda. 

Profimedia
 

Film je prikazao vezu između uglednog doktora Kevina (Vartan) i šetačice pasa Čarli (Lopez), koji odlučuju da se venčaju uprkos protivljenju Kevinove majke Viole (Fonda), koja je ostala bez ugledne karijere i plaši se da će izgubiti i sina, zbog čega pokušava da otera buduću snaju.

Iako je ova romantična komedija pokupila brojne kritike, film je postigao komercijalni uspeh, a Fonda je oduševila publiku svojom izvedbom. Film joj je "oživeo" karijeru i ubrzo se pojavila na Brodveju, u predstavi "33 Variations", koja joj je donela nominaciju za nagradu Toni, prenosi index,hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike