Džerard Batler je zbog uloge u filmu "300" morao da se odrekne jedne navike: Uspeo je posle 40 puta, a onda je sve pokvario Rasel Krou

11.06.2024

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Da bi uspeo u svojoj nameri bio je hipnotisan 23 puta

Džerard Batler je zbog uloge u filmu "300" morao da se odrekne jedne navike: Uspeo je posle 40 puta, a onda je sve pokvario Rasel Krou
Copyright Profimedia

Iako mu je akcioni film "300" doneo svetsku slavu, Džerard Batler ne bi dobio glavnu ulogu u ovom ostvarenju da nije odustao od jedne loše navike pre početka snimanja.

Pre nego što se pojavio u blokbasteru Zeka Snajdera, Batlerove najpoznatije uloge bile su u filmovima "Lara Croft: Tomb Raider - Kolevka života" i "Fantom iz opere". Jedan od šefova studija Warner Bros. Alan Horn primetio je glumca zahvaljujući ulozi u "Fantomu", ali to nije bilo dovoljno da mu ponudi ulogu u "300".

Profimedia
 

Kako navodi Slashfilm, a prenosi index.hr, Horn u početku nije bio zainteresovan za ovo ostvarenje jer je verovao da će film biti promašaj poput "Troje" i "Aleksandra Velikog", koji su izašli 2004. godine. Ipak, Snajder je uspeo da ga ubedi da je njegov film drugačiji. Nakon što je Horn pristao, upustili su se u potragu za glavnim glumcem.

Daj mi svoju reč i uloga je tvoja

Zek je hteo da ponudi glavnu ulogu Batleru, ali Horn nije bio zadovoljan tom odlukom jer nije mogao da zamisli zvezdu mjuzikla u ulozi legendarnog spartanskog kralja. Ipak, glumac je promenio njegovo mišljenje nakon što je obećao da će se odreći navike koja je smetala šefu studija.

Profimedia
 

- Sa Džerardom smo sarađivali na "Fantomu iz opere". Rekao sam da ga ne vidim u ovoj ulozi. On je za mene Fantom. Nekoliko dana kasnije on me je nazvao i pitao da li možemo da se vidimo. Došao je u posetu. Zbog saradnje na "Fantomu", znao sam da je pušač, a mislim da sam i osetio na njemu miris cigareta. Rekao sam mu: "U redu, možeš dobiti ulogu, ali samo pod jednim uslovom - moraš da prestaneš da pušiš." Pitao me je da li sam ozbiljan, a ja sam mu na to odgovorio: "Jesam. Daj mi svoju reč i uloga je tvoja." Obećao je da će prestati da puši - prisetio se Horn u intervjuu za The Hollywood Reporter.

Batler je jednom prilikom u intervjuu za Daily Record otkrio da mu je trebalo 40 pokušaja da se napokon odvikne od ovog poroka. U tome je bio uspešan četiri godine, sve dok nije pokleknuo tokom jednog izlaska sa Raselom Krouom.

- Trebalo mi je 40 pokušaja da prestanem. Hipnotisan sam 23 puta, u vene su mi ubrizgavali natrijum pentotal, bio sam na elektrolizi i laseru. Posle tri meseca izašao sam sa prijateljima, među kojima je bio i Rasel Krou. Od njih dvanaest, jedanaestorica su bili pušači. To je bilo to, bio sam gotov - otkrio je glumac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike