"Treba ih tretirati kao stoku": Hičkok je otvoreno mrzeo sve glumce osim legendarnog holivudskog šarmera (FOTO)

11.06.2024

13:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Bio je jedini sa kojim je snimio četiri filma

"Treba ih tretirati kao stoku": Hičkok je otvoreno mrzeo sve glumce osim legendarnog holivudskog šarmera (FOTO)
Alfred Hičkok - Copyright Profimedia

Mnogi poznati reditelji imaju glumca za koga sa sigurnošću znaju da će sve njihove ideje preneti baš onako kako su to oni zamislili. Zato nije redak slučaj da filmski autori ponavljaju saradnju sa glumcima, a posebno je interesantno kada su velike zvezde u pitanju.

Profimedia
 

Ko je ikada radio sa glumcima zna koliko je Alfred Hičkok otvoreno mrzeo glumce, i najteže mu je bilo pri snimanju filmova što je morao da ih uključi u svoj posao.

- Nikad nisam rekao da su glumci stoka, to nije istina. Ono što sam rekao i pri čemu stojim je da glumce treba tretirati kao stoku - rekao je jednom prilikom slavni reditelj.

Profimedia
 

Davao mu je najšarmantnije glavne uloge

A kada čovek sa takvim shvatanjima ipak pronađe ljubav samo prema jednom članu zanata koji ne podnosi, to znači da je taj poseban, prenosi Index.hr. Takav glumac je bio Keri Grant, a Hičkok je više puta isticao da je on jedini glumac koji mu se dopada, i sa njim je radio na četiri filma.

Profimedia
 

Samo su Keri Grant i Džejms Stjuart to uradili po četiri puta, ali Hičkok nikada nije imao tako lepe reči za Stjuarta, čak ga je okrivio za neuspeh filma "Vertigo" (Vrtoglavica), dok o Grantu nije rekao ništa slično.

Profimedia
 

Kada je pravio svoj maestralni špijunski triler "North by Northwest" (Sever-severozapad), Hičkok je čekao priliku da angažuje Granta, jer je znao da samo on može da odigra bondovski film, i bio je potpuno u pravu. Ranije je svoje najšarmantnije glavne uloge redovno davao Grantu, jer teško da je bilo većeg zavodnika u to vreme u Holivudu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike