Al Paćino otkrio zbog čega je na snimanju filma "Kum" završio u bolnici: Bio sam na ivici ludila (FOTO)

08.06.2024

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac se u izvedbi likova koje tumači oslanja na svoju sposobnost da postane taj lik, blokirajući sve smetnje koje bi ga mogle u tome omesti

Al Paćino otkrio zbog čega je na snimanju filma "Kum" završio u bolnici: Bio sam na ivici ludila (FOTO)
Copyright Profimedia

Glumac Al Paćino u svojoj je dugogodišnjoj karijeri igrao je u brojnim poznatim filmovima, kao što su "Lice s ožiljkom", "Vrućina", "Doni Brasko" i drugim, ali njegova legendarna uloga je ona u kultnoj filmskoj franšizi "Kum", u kojoj je glumio Majkla Korleona.

Majkl je sin Vita Korleona, dona porodice Korleone. Iako prvobitno nije hteo da ima nikakve veze s porodičnim poslovima, ni da bude blizu kriminala kojim se ona bavi, na kraju nije mogao da pobegne od tog života. Ubrzo je postao glava kuće i preuzeo poslove nakon što je njegov otac odstupio s tog mesta.

Profimedia
 

Scena ubistva

Kako prenosi Far Out Magazine, igranje ove uloge bilo je za Paćina vrlo izazovno i imalo je posledice na njegovo zdravlje. Glumac se u izvedbi likova koje tumači oslanja na svoju sposobnost da postane taj lik, blokirajući sve smetnje koje bi ga mogle u tome omesti.

Pričajući o svom iskustvu Paćino je posebno izdvojio scenu iz prvog filma u restoranu u kojem Majkl ubija dva čoveka.

- To me je izludelo - rekao je slavni glumac.

Profimedia
 

Osećao sam se kao da se gušim

Međutim, na njegovo zdravlje još jači uticaj je imala uloga u nastavku filma.

- "Kum II" me je oterao u bolnicu. Bilo je to zbog lika, njegove usamljenosti. Nisam mogao da budem taj tip i onda da se kasnije zabavljam. Živeo sam s težinom tog lika sve vreme i osećao sam se kao da se gušim. Bolelo je - otkrio je Paćino prisećajući se uloge.

Promo / Fest
 

Paćino je za ulogu u prvom i drugom "Kumu" dobio dve nominacije za Oskara. Za "Kuma" je bio nominivan u kategoriji najboljeg glumca u sporednoj ulozi, a za "Kuma II" u kategoriji najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Nastavak filma, "Kum II", kao i njegov prethodnik, pobedio je u kategoriji za najbolji film.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike