Marlon Brando je prihvatio da igra u filmu "Kum" uz neverovatan ultimatum: Jedan glumac nije smeo da bude angažovan (FOTO)

18.10.2023

15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Ulogu je odigrao tada nepoznati Al Paćino

Marlon Brando je prihvatio da igra u filmu "Kum" uz neverovatan ultimatum: Jedan glumac nije smeo da bude angažovan (FOTO)
Copyright Profimedia

Marlon Brando je u vreme snimanja kultnog filma "Kum" već imao jednog Oskara i bio je najtraženija holivudska zvezda. Poznat po kašnjenju na filmske setove, zaboravljanju tekstova i problematičnom ponašanju, glumac je bio pravi izazov mnogim rediteljima.

Profimedia
 

Ipak, uprkos svemu, studio Paramaunt je pri izboru glumca za ulogu Vita Korleonea bio spreman da udovolji svim njegovim zahtevima ne bi li pristao da igra glavnu rolu u remek-delu Frensisa Forda Kopole. 

Pretio otkazom

Slavni glumac je imao samo jedan uslov, a to je da Bert Rejnolds ne sme da igra u filmu. Kopola je smatrao da je tada mladi Rejnolds savršen izbor za ulogu Majkla Korleonea, ali je Brando bio toliko odlučan da je pretio otkazom ako do toga dođe, prenosi Collider.

Profimedia
 

Ulogu je odigrao tada nepoznati Al Paćino kome je ovaj angažman doneo status velike zvezde, a Bert je godinama kasnije u jednom intervjuu izjavio da su glasine da Brando nije želeo da radi sa njim tačne, ali da nije zažalio što nije igrao u filmu:

- Osećao sam se polaskano jer ga je sve to toliko iznerviralo - rekao je tada Rejnolds. 

Svoju karijeru je okrenuo u potpuno drugom smeru i zahvaljujući raznim komedijama i akcionim hitovima, postao je jedan od najtraženijih glumaca sedamdesetih godina. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike