Veliki jubilej Vlatka Stefanovskog: 50 godina karijere obeležiće spektakularnim koncertom u Beogradu

04.06.2024

09:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će uživati u fuziji instrumentalnog roka, etno džeza, bluza i makedonske tradicionalne muzike

Veliki jubilej Vlatka Stefanovskog: 50 godina karijere obeležiće spektakularnim koncertom u Beogradu
Copyright Promo/Andrija Zelmanović

Vlatko Stefanovski, čuveni virtuoz na gitari, koncertom sa prijateljima će 16. decembra u Sava Centru obeležiti 50 godina karijere. Presek duge i uspešne muzičke priče, počevši od čuvene grupe "Leb i sol" i solo karijere, Vlatkove fenomenalne izvedbe će upotpuniti gosti, čuveni muzičari : Gibonni, Miroslav Tadić, Damir Imeri i V3 Trio, koji čine basista Ivan Kukić i bubnjar Jan Stefanovski.

Publika će uživati u fuziji  instrumentalnog roka, etno džeza, bluza i makedonske tradicionalne muzike.

Promo/Andrija Zelmanović
 

Impresivan muzički put

Vlatko Stefanovski je rođen 1957. godine u Prilepu, u Makedoniji, gde je i započeo svoju muzičku karijeru kao mladi gitarista. Prvi značajniji uspeh postigao je kao član kultne grupe "Leb i sol", koja je bila pionir u kombinovanju tradicionalne makedonske muzike sa modernim rok zvukom. Kroz rad sa ovim bendom Stefanovski je postao prepoznatljiv po izuzetnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu muzici.

Nakon raspada grupe, Vlatko se posvetio samostalnoj karijeri i objavio brojne albume koji odražavaju njegov široki muzički opus. Njegova solo karijera obuhvata različite muzičke žanrove, istražujući oblasti kao što su džez, bluz, etno-muzika i akustična gitara.

Promo/Stefan Rajhl
 

Saradnja sa vrhunskim muzičarima širom sveta dodatno je obogatila njegov muzički izraz.

Nagrađen i priznat, Stefanovski je dobitnik makedonske državne nagrade za životno delo u kulturi i umetnosti „11. oktobar“. Pored toga, dobio je i počasni doktorat umetnosti na Univerzitetu St. Kiril i Metodije iz Skoplja, potvrđujući njegov značajan doprinos svetskoj muzičkoj sceni.

Njegova strast prema muzici ne samo da je oblikovala njegovu karijeru, već je ostavila i trajan trag u muzičkom nasleđu regiona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike