Rade Šerbedžija posle dve godine pred beogradskom publikom: Emotivni koncert neobičnog naziva (FOTO)

21.05.2024

17:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Publiku očekuje vrhunski muzički, ali i glumački doživljaj, sa izuzetnim interpretacijama

Rade Šerbedžija posle dve godine pred beogradskom publikom: Emotivni koncert neobičnog naziva (FOTO)
Rade Šerbedžija - Copyright ATA Images/M.K.

Glumačka legenda i vrsni umetnik Rade Šerbedžija nastupiće sa svojim orkestrom Zapadni kolodvor pred beogradskom publikom, 26. oktobra u mts Dvorani. Koncert pod nazivom „Zbog tebe, zbog sebe, zbog drugih“ biće održan posle dve godine na istom mestu. Podsećanja radi, Šerbedžija je u obnovljenoj kultnoj dvorani nastupio prvi put još 2018. godine, kada mu je gost na koncertu bio Damir Urban.

Kao i uvek, bez potrebe preteranog najavljivanja, očekuje se da će Šerbedžija sa Kolodvorom publici prirediti vrhunski muzički, ali i glumački doživljaj, sa izuzetnim interpretacijama.

Promo/MTS dvorana
 

Burni i dirljivi rastanci koji se dugo pamte

Neprikosnoveni je miljenik publike, koja neraskidivo vezuje njegovu glumu i muziku i uživa u njegovim vanserijskim i uvek dozirano eksplozivnim i krajnje emotivnim nastupima. Zbog toga su njegovi koncerti poznati kao oni koji se pamte i na koje se publika rado vraća, iznova i iznova... Poznato je da se Šerbedžijini nastupi završavaju uvek burnim i dirljivim rastancima sa auditorijumom, a potom se dugo pamte.

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu. Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u "Hamletu", "Ričardu trećem") i počinje da dobija uloge u filmovima. 

ATA Images
 

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme ("Prosjaci i sinovi", "U registraturi", "Užička republika", "Variola vera", "Banović Strahinja", "Una", "Život je lep", "Pre kiše" i mnogi drugi). Film "Oslobođenje Skoplja" je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija. 

Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je brojne zbirke pesama i snimio zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih, tako i lajv izdanja. Neki od najpoznatijih su: "Ne daj se Ines", "Ponekad dolazim, ponekad odlazim", "Orihi orihi", "Imam pjesmu za tebe", "Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor". 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike