Gitarska magija Vlatka Stefanovskog na koncertu u Beogradu: Specijalni gost oduševio sve (GALERIJA)

11.12.2023

10:30

0

Nezaboravan nastup makedonskog muzičara

Gitarska magija Vlatka Stefanovskog na koncertu u Beogradu: Specijalni gost oduševio sve (GALERIJA)
Vlatko Stefanovski - Copyright Promo/Bojan Petrović

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski sa svojim triom održao je sinoć nezaboravni koncert u punoj Mts dvorani.

Beograđani su posle dužeg vremena imali prilike da uživo čuju vrsnog instrumentalistu sa bendom u celovečernjoj "gitarskoj magiji" koju je priredio ovdašnjoj publici na koncertu dugom dva i po sata.

ATA Images/Zorana Mandić
 

Malo je reći da je publika uživala nošena zvukom koji u jedinstvenom muzičkom izrazu stvara Stefanovski sa svojim triom ( bas Ivan Kukić, bubanj Jan Stefanovski i gitara Vlatko Stefanovski). Triu se  u svirci ovoga puta  pridružio i gost za klavijaturom  Damir Imeri.

Rade Šerbedžija specijalan gost

Naime, jedan od omiljenih muzičara sa ovih prostora dočekan je burnim ovacijama, te se nakon kratkog uvoda pozdravljajući Beograđane, odmah latio gitare i koncert otvorio pesmom "Skyhook". 

Nakon impozantnog uvoda, publiku su polako počeli da očaravaju i "nose" najpre čuvena "Makedonsko devojče", a odmah potom i "Kandilice", "Verba nadež ljubov", "Nisam tvoj", "Talasna dužina", "Istok Zapad", da bi mu se u izvedbi numere "Si zaljubiv" pridružio specijalni gost - Rade Šerbedžija, čijim se pojavljivanjem publika oduševila.

Promo/Bojan Petrović
 

U veštim kombinacijama stilova, po čemu je i poznat, publika je iskusila vrhunsko umeće na instrumentima koji su kombinovali džez, rokenrol, bluz, džez fjužn, kao i makedonsku tradicionalnu muziku.

Publika u transu nad velikim hitovima

Tako su se mogli čuti na gitarama, bogato skrojeni ritmovi pesama "Gypsy song", "Femme fatale", "Zajdi Zadji", a posebni trans publika je doživela izvođenjem pesme "Čuvam noć od budnih" i "Kao Kakao" sa istoimenog albuma iz 1987. godine , čuvene grupe Leb i sol, čiji je Stefanovski osnivač.

Koncert je završio pozdravljajući Beograđane i u samom finišu  svirajući "Skopje", "Bistra voda", "Aber dojde donke" i "Uči me majko karaj me".

Tanjug/Marko Đoković
 

Podsetimo, Stefanovski ima karijeru dugu skoro 50 godina, koju je započeo kroz čuvenu grupu "Leb i sol".

Poreklom i z Makedonije, VlatkoStefanovski je rođen u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio "Leb i sol". Sa "Leb i so"l objavio  je 13 albuma i nastupao širom sveta.Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume,  radio je muziku za film i pozorište,  i saradjivao sa brojnim imenima i orkestrima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike