Dodeljene nagrade 69. Sterijinog pozorja: Trijumf predstave "Očevi i oci" (FOTO)

03.06.2024

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj komad je osvojio priznanja u više kategorija

Dodeljene nagrade 69. Sterijinog pozorja: Trijumf predstave "Očevi i oci" (FOTO)
Predstava "Očevi i oci" - Copyright Promo/Nebojša Babić/Narodno pozorište

Najbolja predstava na ovogodišnjem Sterijinom pozorju, prema odluci žirija, je "Očevi i oci", Narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Veljka Mićunovića.

Dobitnici

Kako je saopšteno Sterijina nagrada za tekst savremene drame pripala je Milanu Ramšaku Markoviću za "Kišni dan u Gurliču", Prešernovog gledališča Kranj i Mestnog gledališča Ptuj iz Slovenije.

Sterijina nagrada za režiju pripala je Veljku Mićunoviću za predstavu "Očevi i oci".

Promo/Nebojša Babić/Narodno pozorište
 

Kada je reč o Sterijinim nagradama za glumačko ostvarenje, dobili su ih Borut Veselko za uloge Jokela, urednika i starijeg policajca u predstavi "Kišni dan u Gurliču" Milana Ramšaka Markovića u režiji Sebastijana Horvata.

Vanja Ejdus je dobila nagradu za ulogu Elizabete Medaković u predstavi "Očevi i oci", Aleksandar Vučković za ulogu Mihajla Medakovića u istoj predstavi, a Darja Rajhman za uloge Maruše i Marte u predstavi "Kišni dan u Gurliču".

Promo/Nebojša Babić/Narodno pozorište
 

Sterijina nagrada za scenografsko ostvarenje dodeljena je Igoru Vasiljevu za predstavu "Kišni dan u Gurliču", a za kostimografsko ostvarenje Belindi Radulović za istu predstavu.

Sterijina nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Neveni Glušici za predstavu "Očevi i oci" a nagrada za scenski pokret, Kristijanu Gerđe za predstavu "Bilo jednom u Novom Sadu", Novosadskog pozorišta, gde tekst i režiju potpisuje Andraš Urban.

Dobitnik Sterijine nagrade za dramatizaciju je Kata Đarmati za predstavu "Očevi i oci" a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović za istu predstavu.

Promo/Nebojša Babić/Narodno pozorište
 

Sandra Gribovska Ilievska dobitnica je nagrade iz Fonda „Dara Darinka Čalenić“ za najbolju mladu glumicu za uloge Male sestre, Alise, Snežane i Marike u predstavi "Brod za lutke" Milene Marković, Narodnog pozorišta Bitolj, u režiji Kokana Mladenovića.

Bence Salai dobitnik je nagrade iz Fonda „Dara Darinka Čalenić″ za najboljeg mladog glumca za glumačko ostvarenje u predstavi "Bilo jednom u Novom Sadu".

Srpsko narodno pozorište Promo/Ivica Lazović
 

Specijalna Sterijina nagrada dodeljena je autorskom i izvođačkom timu predstave "Bilo jednom u Novom Sadu".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike