Stavio je hipoteku na svoj ranč, snimio film, a onda pokorio Kan: Ovacije, skandiranje i suze za krvavi vestern Kevina Kostnera (FOTO/VIDEO)

20.05.2024

10:20

0

"Nikada vam ovo neću zaboraviti, a neće zaboraviti ni moja deca", izjavio je glumac

Stavio je hipoteku na svoj ranč, snimio film, a onda pokorio Kan: Ovacije, skandiranje i suze za krvavi vestern Kevina Kostnera (FOTO/VIDEO)
Kevin Kostner u Kanu - Copyright Tanjug/Scott A Garfitt/Invision/AP

Na 77. Kanskom festivalu juče je premijerno prikazan film "Horizont: Američka saga", koji je  režirao Kevin Kostner, koji ujedno igra i glavnu mušku ulogu u ovom vestern ostvarenju.

Tanjug AP Photo/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP
 

Kostner je pre premijere prošetao crvenim tepihom, a društvo mu je pravilo petoro od sedmoro njegove dece.

Radio je na ovom filmu decenijama

Ujedno je pozirao sa najmlađim sinom Hejzom, koji igra u ovom filmu i koji je dobio ime po glavnom junaku, budući da je u pitanju ostvarenje na kom je Kostner radio decenijama.

Tanjug/Daniel Cole/Invision/AP
 

Posle svečane projekcije glumac je nagrađen sedmominutnim ovacijama, ali i skandiranjem publike: "Kevin, Kevin, Kevin", što je slavnog holivudskog glumca dovelo do suza.

Ovo je zabavan posao

- Žao mi je što ste morali toliko dugo da aplaudirate da bih shvatio da treba da govorim – našalio se on potom. Vi ste dobri ljudi... Ovo je tako divan trenutak, ne samo za mene, nego i za glumce koji su ovde sa mnom, za ljude koji su verovali u mene, koji su nastavili da rade.

Tanjug/Daniel Cole/Invision/AP
 

- Ovo je zabavan posao i tako mi je drago što sam ga pronašao. Nijedno mesto nije kao ovo. Nikada vam ovo neću zaboraviti, a neće zaboraviti ni moja deca - rekao je Kostner i dodao da  "Američka saga", ima još tri dela, od kojih bi prvi naredni trebalo da se pojavi u avgustu u bioskopima.

Kostner je u snimanje ovog filma uložio veći deo svog bogatsva, uključujući i stavljanje hipoteke na svoj ranč.

Krvlju natopljen film

- Krvlju natopljen film, pogled na ekspanziju američkog Zapada, iz dva dela, ispričan je iz perspektive, stočara, farmera i vojnika, kao i starosedelaca - piše Variety.

U filmu Kostner, koji je glumac, režiser i koproducent, probija se kroz Divlji zapad u 19. veku.

Tanjug/Scott A Garfitt/Invision/AP
 

Iako je publika bila oduševljena filmom, za jedan deo publike trosatna vestern saga je bila previše. Oko desetak posetilaca je napustilo salu tokom projekcije. Ipak, to nije pokvarilo celokupno oduševljenje filmom, preneo je sa lica mesta atmosferu Variety.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike