Snima se novi spinof "Igre prestola": Džordž R. R. Martin najavio spektakularnu seriju

26.05.2024

10:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Scenario je gotov, a projekat će imati šest epizoda

Snima se novi spinof "Igre prestola": Džordž R. R. Martin najavio spektakularnu seriju
Copyright Profimedia

Pisac Džordž R. R. Martin najavio je novu seriju zasnovanu na njegovim knjigama, pod nazivom "Vitez sedam kraljevstava" koja bi trebalo da se pojavi na HBO platformi naredne godine. 

"Novi spinof legendarnog serijala 'Igra prestola' biće kraći i u sasvim drugačijem tonu", napisao je Martin na svom blogu.

"Ipak, to je i dalje Vesteros, tako da niko zapravo nije bezbedan", dodao je pisac.

Profimedia
 

Radnja knjige

Knjiga prati avanture ser Dankana Visokog i njegovog štitonoše Ega u vreme kada je Gvozdeni presto i dalje pod vladavinom Targarjena, dakle, pre događaja u "Igri prestola". Eg, brat Emona Targarjena, koji je postao Meštar Noćne straže i koji se pojavljivao u "Igri prestola", kasnije će postati Egon Peti. Takođe je i deda Erisa Drugog, koji je u "Igri prestola" često pominjan kao "Ludi kralj". 

Profimedia
 

Martin je ranije na svom blogu pisao da će serija imati najverovatnije šest epizoda. On je naveo da je "izvanredan" scenario za prvu epizodu pisala Ira Parker, koja je bila i deo ekipe "Kuće zmaja". Parker je, inače, uz Martina, Rajana Kondala i Vinsa Džerardisa izvršna producentkinja novog spinofa.

Mogućnost novih adaptacija

Martin je napisao da ako nova serija bude uspešna, postoji mogućnost da će biti adaptirano još nekoliko kratkih priča iz serijala "Tales of Dunk and Egg". 

Profimedia
 

"Pre nego što dođemo do kraja objavljivanja priča, moram da nađem vreme da napišem sve ostale novele o Danku i Egu koje sam planirao. Ima ih više nego što sam prvobitno mislio", otkriva pisac.

On trenutno ima još nekoliko nezavršenih projekata, a među njima su i poslednja dva romana iz serijala "Pesma leda i vatre", prema kom je snimana "Igra prestola", prenosi Euronews.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike