Unuka Elvisa Prislija pokušava očajnički da spasi ono što joj je ostalo od dede: Obustavljena aukcija Grejslenda

23.05.2024

18:00

0

Da li je reč o prevari ili nepromišljenom postupku njene majke

Unuka Elvisa Prislija pokušava očajnički da spasi ono  što joj je ostalo od dede: Obustavljena aukcija Grejslenda
Rajli Kio i Elvis Prisli - Copyright Profimedia

Sudija u američkoj saveznoj državi Tenesi je izdao privremenu zabranu  aukcijske prodaje Grejslenda, nekadašnjeg doma kralja rokenrola Elvisa Prislija, prenosi AP.

Profimedia
 

Poznati  posed našao se u središtu spora između Prislijeve unuke, glumice Rajli Kio, i kompanije „Nausani investments“ koja je preuzela vlasništvo nakon što je saopštila da njena majka, Elvisova ćerka Liza Meri Prisli, nije vratila kredit.

Prevara?

Naime, Elvisova unuka glumica Rajli Kio (34) je vlasnica slavnog imanja i tužbom osporava prodaju i tvrdi da je reč o “prevari”, a sudija je zbog toga odložio aukciju.

Naime, njena majka i Elvisova ćerka Liza Mari Prisli nasledila je imanje nakon Elvisove smrti 1977. godine, a otvoreno je za javnost kao muzej 1982.

Profimedia
 

Liza Mari navodno je 2018. uzela kredit od 3,8 miliona dolara koristeći Grejslend  kao hipoteku. Sada kompanija od koje je dobila kredit tvrdi da 54-godišnjakinja nije vratila novac pre nego što je umrla u januaru prošle godine.

Potpis Lize Meri Prisli falsifikovan

Rajli Kio podnela je tužbu protiv kompanije i tvrdi da njena majka nikada nije pozajmila novac od njih, a dokumenti koji navodno pokazuju suprotno “su lažni”. Ona tvrdi i da je potpis njene majke falsifikovan.

Profimedia
 

- Grejslend će nastaviti da radi kao i prethodne 42 godine, osiguravajući da Elvisovi fanovi iz celog sveta mogu da nastave da posećuju njegov kultni dom - saopštila je kompanija „Elvis Prisli enterprajz“ posle odluke suda.

Elvis je kupio Grejslend 1957. godine i tu je živeo sve do smrti. Početkom osamdesetih kompleks je otvoren za javnost kao tematski park za istoriju muzike i sada privlači oko 600.000 posetilaca godišnje.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike