Nova premijera u Malom pozorištu "Duško Radović": Skrivena poruka predstave "Kako je ozdravio Cvrčak" (FOTO)

22.05.2024

15:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj komad na inspirativan i prikladan način obrađuje temu potištenosti, klonuća i praznine duha kod dece i mladih

Nova premijera u Malom pozorištu "Duško Radović": Skrivena poruka predstave "Kako je ozdravio Cvrčak" (FOTO)
Copyright Belkisa Abdulović

Malom pozorištu „Duško Radović“ u petak, 24. maja, u 20 sati, premijerno će biti izvedena predstava za decu „Kako je ozdravio Cvrčak“ po motivima romana Tona Telehena, u režiji Nikole Zavišića. Prva repriza očekuje je u subotu, 25. maja, u 17 sati. 

Belkisa Abdulović
 

U predstavi igraju: Dubravka Kovjanić, Katarina Dimitrijević, Đorđe Stojković, Nikola Kerkez, Dušica Sinobad, Vladislava Đorđević, Tatjana Stanković, Jovan Stamatović - Karić i  Miloš Samolov.


Belkisa Abdulović
 

Nevidljiv, ali opasan neprijatelj

- „Kako je ozdravio Cvrčak“ je savremena basna pretočena u muzičku predstavu koja na inspirativan i prikladan način obrađuje temu potištenosti, klonuća i praznine duha kod dece i mladih. Predstava je namenjena mlađoj školskoj publici, ali oštrouman i domišljat jezik i živa muzička pratnja uz duhovitu glumačaku igru čine ovu predstavu adekvatnom za celu porodicu.

Belkisa Abdulović
 

U svetu koji okružuje Cvrčka mnogo je pesme, smeha, razumevanja i šale, ali iznenada, neočekivano, u njegovu glavu uskače „sumorno osećanje“ kog ne može da se oslobodi, čak ni uz pomoć prijatelja i raznih prijateljskih saveta. Jedino što će na kraju pomoći Cvrčku da otera brige i sumornost je svest o tome da je on taj koji može da kontroliše svoje misli i emocije, te da samo on može da ih spreči.

Belkisa Abdulović
 

Ova priča potekla je iz pera vrsnog pisca za decu i lekara, Tona Telehena, sa ciljem da osnaži decu i mlade, kao i njihove najbliže, da otvoreno razgovaraju o mentalnom zdravlju i stanju ničim izazvane tuge i očaja koje može da zadesi svačiju dušu. Kroz mnogo pesme i šala, Cvrčak traži lek, i daje pozitivan primer kako pobediti „sumorno“ osećanje – nevidljivog, ali opasnog neprijatelja - izjavila je Mila Mašović-Nikolić, dramaturg pozorišta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike