Prvi palilulski sajam knjiga na neobičnom mestu: Svakog dana ga posećujete, a sada ćete imati razlog više

22.05.2024

12:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Ivana Dimić i Vanja Bulić će svečano otvoriti manifestaciju

Prvi palilulski sajam knjiga na neobičnom mestu: Svakog dana ga posećujete, a sada ćete imati razlog više
Knjige - Copyright Profimedia

Prvi palilulski sajam knjiga biće održan od 24. do 26. maja na Palilulskoj pijaci, najavili su organizatori u susretu sa novinarima u dvorištu biblioteke "Milutin Bojić". Direktor bibiloteke u kojoj se održao susret Jovica Krtinić najavio je predstavljanje knjiga na neobičnom mestu.

- Na sajmu će biti održano predstavljanje i prodaja knjiga, potpisivanje i druženje sa autorima, a izdavači su najavili i brojne popuste - rekao je Krtinić.

Freepik
 

Staro mesto za nove susrete

Predstavnica Beogradske pijace Jelena Nikolić rekla je da pijaca "staro mesto za nove susrete".

- U njoj su organizovane razne manifestacije, dani vina, promocija prirodne kozmetike, podizanje svesti o fizičkoj aktivnosti i zdravlju, preventivni pregledi, a ovo je prvi put da se održava predstavljanje knjiga - naglasila je Nikolić i istakla da joj je zadovoljstvo što su izdavači prepoznali beogradske pijace kao prava mesta za promociju kulture.

Jedan od organizatora, urednik izdavačke kuće "Liberlend" Karl Astrahan je rekao da su reakcije i beogradske pijace i izdavača dobre, ali da je ovo prvi pokušaj organizovanja ovakvog sajma i da je potrebno vreme da ovaj sajam zaživi i zato su pažljivo odabrani izdavači.

Freepik
 

Književnici s Palilule Ivana Dimić i Vanja Bulić svečano će otvoriti sajam u petak. Zbog neposredne blizine gimnazije, osim građana koji redovno posećuju pijacu, organizatori očekuju odziv i učenika i profesora.

Na ovom sajmu svoje knjige predstaviće Biblioteka grada Beograda, Biblioteka "Milutin Bojić", Izdavačka kuća "Liberland", "Laguna", "Geopoetika", "Lom" i "Arhipelag". 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike