Novi film Breda Pita o Formuli 1 u velikim problemima: Iz jednog razloga se strahuje od katastrofalne propasti (FOTO)

14.05.2024

06:55

0

Autor: Dejan Ćirić

Budžet od 300 miliona dolara je značajno premašen

Novi film Breda Pita o Formuli 1 u velikim problemima: Iz jednog razloga se strahuje od katastrofalne propasti (FOTO)
Copyright Profimedia

Troškovi proizvodnje dugoočekivanog filma na temu Formule 1, u kojem Bred Pit glumi, a Luis Hamilton se potpisuje kao koproducent, premašili su prvobitni budžet. Projekat se trenutno suočava sa finansijskim poteškoćama i potreban mu je značajan uspeh na blagajnama da bi se probio.

Profimedia
 

Film, za koji još uvek ne postoji zvaničan naziv, naišao je na velike finansijske poteškoće zbog kojih su troškovi snimanja premašili cifru od 300 miliona dolara, prema izveštajima iz Koimoi.com.

Bred Pit glumi penzionisanog vozača Formule 1 koji počinje da trenira “dečka koji obećava” koga igra Damson Idris. U glumačkoj ekipi su i Keri Kondon, Havijer Bardem i Tobajas Menzis.

Tanjug/Christian Bruna/Via AP
 

Trebalo bi da zaradi više od 750 miliona dolara

Za ova glumačka imena trebalo je izdvojiti pozamašnu sumu para kao i za inventivnu scenografiju. Prvobitno se i očekivalo da će budžet biti visok, ali stvarni troškovi su porasli jer su korišćeni pravi trkački automobili i poštovani su strogi sigurnosni propisi. Sve ovo, iako ima za cilj da pruži autentično trkačko iskustvo, značajno je povećalo troškove, piše Njuzvik, prenosi Politika.

Profimedia
 

Da bi pokrio neplanirane troškove, film bi trebalo da zaradi više od 750 miliona dolara na blagajnama širom sveta, što nije lak zadatak čak ni kada je reč o zvezdanom blokbasteru.

Reditelj ovog ostvarenja je Džozef Kosinjski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike