Emili Blant gledamo u "Kaskaderu" ali to nije njeno najstrašnije glumačko iskustvo: U jednom filmu morala je da leti (FOTO/VIDEO)

11.05.2024

12:00

0

Najzahtevniji glumački zadatak

Emili Blant gledamo u "Kaskaderu" ali to nije njeno najstrašnije glumačko iskustvo: U jednom filmu morala je da leti (FOTO/VIDEO)
Emili Blant - Copyright Profimedia

Emili Blant trenutno gledamo zajedno sa Rajanom Goslingom u filmu "Kaskader".  Filmska priča vodi nas iza kulisa izmišljenog filma "Metal Storm" pa možemo videti što se tačno događa iza kamera.

Profimedia
 

Osim zabavne priče, akcijska romantična komedija "Kaskader" nudi i zanimljiv pogled na snimanje filmova.

Iza kamera velika gužva

Glavni junak kojeg tumači Rajan Gosling, je kaskader u filmu koji režira njegova bivša devojka, a koju igra Emili Blant.

Profimedia
 

A iza kamera velika je gužva: osim kaskadera koje ovaj film želi učiniti “vidljivima”, tu je i niz drugih filmskih radnika “iz senke”,  zaduženih da, svako u svom segmentu, doprinesu stvaranju što bolje filmske priče.

Tako je, između ostalog, za poster filma iskorišćena scena u kojoj Emili Blant vozi automobil s kamerom koji se obično koristi za snimanje drugog vozila, a Gosling visi s dizalice za kameru, pričvršćene za krov tog automobila.

Šta sve kaskaderi rade

- Da smo tu scenu snimili pre 10 godina, filmski studio bi rekao da da publici serviramo previše nezanimljivih detalja, da nikoga nije briga kako snimamo filmove i da publika to neće razumeti.

Profimedia
 

Ipak, mislim da je publika danas sofisticiranija, da je zanima kako nastaju filmovi i koliko je ljudi zapravo uključeno u taj proces. Zato u filmu i ima toliko tih scena koje otkrivaju što se sve na setu događa iza kamera - objasnio je reditelj Dejvid Lič koji je ovim filmom hteo u prvi plan staviti možda i najzapostavljenije filmsko zanimanje koje traži veliku fizičku, ali i mentalnu snagu.

Šta sve kaskaderi rade, kako se pripremaju i koliko su “nevidljivi” uprkos tome što rade definitivno najopasniji posao na setu, otkriva ovaj film koji je dodatni publicitet dobio i činjenicom da sadrži scenu kojim je oboren svetski rekord u prevrtanju automobila nakon topovskog udara.

Atraktivne kaskaderske scene

Kako je Gosling jednom prilikom rekao, bio je presretan što snima ovaj film u kojem su kaskaderi glavni junaci te da on neće morati izvoditi nikakve opasne scene, međutim zbog uverljivosti neke je ipak morao sam snimiti, naravno, pod budnim okom kaskadera.

Profimedia
 

Tako je, na primer, skočio s 12. sprata, dok je Emili Blant učestvovala u nekim scenama borbe.

Međutim iako "Kaskader" obiluje atraktivnim kaskaderskim scenama, to nije film u kojem je Emili Blant  ima najzahtjevniji glumački zadatak.

Najstrašnije filmsko iskustvo u mjuziklu

Nije to bio ni naučno-fantastična akcija "Sutrašnji rat" u kojoj je glumila s Tomom Kruzom i dobila nagradu Critics Choice za najbolju glumicu u akcionom filmu. Zapravo, najteži zadatak imala je u mjuziklu – "Povratak Meri Popins"  iz 2018 godine.

U ovom filmu Blant je igrala glavnu ulogu odnosno čuvenu Meri Popins.

Profimedia
 

- Najzahtjevnije što sam ikad snimala je scena u kojoj se prvi put pojavljujem u filmu. Scena započinje u oblacima i kišobranom se spuštam do zemlje. Ja sam u krupnom planu i izraz mog lica trebao je biti takav da odaje dojam da mi je to uobičajena radnja. A nije!

Snimili smo scenu tri puta i videla sam da se reditelj Rob Maršal priprema da je ponovimo još jednom, pre nego što je išta rekao, rekla sam da sam ja gotova s tom scenom - prisetila se Emili Blant snimanja scene koja joj, suprotno očekivanjima mnogih, bila njeno najstrašnije filmsko iskustvo.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike