Beogradska premijera hit predstave Kruševačkog pozorišta: "Režim ljubavi" u Bitef teatru (FOTO)

08.05.2024

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj komad vešto plete priču koja provocira razmišljanje o intimnosti, društvenim normama i ličnoj slobodi

Beogradska premijera hit predstave Kruševačkog pozorišta: "Režim ljubavi" u Bitef teatru (FOTO)
Copyright Promo/Miki Cvetković

Beogradska premijera predstave Kruševačkog pozorišta „Režim ljubavi“, po tekstu Tanje Šljivar, a u režiji Snežane Trišić, biće održana u utorak, 28. maja u 20 časova u Bitef teatru. Tokom maja predstava će biti izvedena i na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u okviru takmičarske selekcije (19. maja), koji će se ove godine održati u Užicu, kao i na pozorišnoj reviji domaćih pisaca „Joakimovi dani“ u Kragujevcu (27. maja). 

Promo/Miki Cvetković
 

O ljubavi u svetu bez ljubavi

Rediteljka Snežana Trišić je povodom beogradske premijere izjavila: 

- Ovo je predstava o ljubavi u svetu bez ljubavi. I to nam je bio izazov, prvo u tekstu, a zatim i u predstavi, da otkrivamo razloge zbog kojih je nešto tako prirodno, nasušno i jednostavno, kao što je LJUBAV, danas retko, teško ostvarivo ili nedostižno. Očigledno je ta tema veoma važna i intrigantna jer predstava izaziva veliko interesovanje i sjajne reakcije kruševačke publike od premijere do danas, a igranje u Bitef teatru biće jedinstvena prilika da je i beogradska publika vidi.

Promo/Miki Cvetković
 

Duboko emotivno iskustvo

U ovom komadu, koji je premijerno prikazan krajem prošle godine u Kruševačkom pozorištu, igraju Dejan Tončić, Biljana Nikolić, Bojan Veljović, Aleksandra Arizanović, Nikola Rakić i Dragan Marinković.

Promo/Miki Cvetković
 

„Režim ljubavi“ istražuje kompleksnost međuljudskih odnosa kroz priču o protagonistima koji se suočavaju sa izazovima savremenog društva. Kroz njihovu introspekciju i promišljanje ističe se slojevitost ljubavi i ženskog identiteta. Predstava vešto plete priču koja provocira razmišljanje o intimnosti, društvenim normama i ličnoj slobodi. Kroz spoj rediteljske vizije Snežane Trišić i autentičnog izraza glumaca, ova predstava pruža duboko emotivno iskustvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike