Kruševačko pozorište odalo počast Marku Živiću: Otišao je prerano, ali živeće u svima nama (VIDEO)

16.10.2021

14:36

0

Autor: M. Cukić

Živić je obeležio ovaj teatar, svoj život posvetio je gradu Kruševcu i nije propuštao ni u jednom intervjuu da istakne koliko je ponosan što je iz ovog grada

Kruševačko pozorište odalo počast Marku Živiću: Otišao je prerano, ali živeće u svima nama (VIDEO)
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Kruševačko pozorište odalo je počast voljenom glumcu i sugrađaninu Marku Živiću koji je preminuo 14. oktobra u 50. godini.

Uoči početka predstave "Za sada je sve OK" upriličeno je kratko sećanje na Živićev lik i delo. Nakon prigodnog snimka u kojem su istaknute njegove najznačajnije uloge i biografija, publici se obratio upravnik pozorišta Branislav Nedić.

ATAImages/ Antonio Ahel
Marko Živić

- Živić je obeležio ovaj teatar. Marko je svoj život posvetio gradu Kruševcu. Nije propuštao ni u jednom intervjuu da istakne koliko je ponosan što je iz ovog grada. Ostaje velika praznina bez njegove energije, posvećenosti i ljubavi. Sve to će biti teško nadomestiti. Nama ostaje da se sećamo i da poštujemo ono što je stvarao i ostavio. Otišao je prerano, ali živeće u svima nama - rekao je Nedić.

Printscreen Youtube / RTV Kruševac
Upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić

Publika je odala počast dugim i emotivnim aplauzom.

Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Često je umeo da kaže da je Beograd njegov dom, a da je njegova kuća - Kruševac.

Printscreen Youtube / RTV Kruševac
Kruševačko pozorište odaje počast Marku Živiću

Za rodni grad, posebno je bio vezan zbog Lazarice u koju je, kako je pričao, uvek dolazio, kad god je u Kruševcu. Kako je za grad govorio da mu je kuća - na Lazaricu je gledao kao na stub te kuće.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike