"Nova planeta majmuna: Kraljevstvo" od danas u domaćim bioskopima: Epski spektakl koji nas vodi u budućnost (FOTO/VIDEO)

08.05.2024

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Sva tri predhodna filma nominovana su za Oskara u kategoriji najbolje dostignuće u vizuelnim efektima

"Nova planeta majmuna: Kraljevstvo" od danas u domaćim bioskopima: Epski spektakl koji nas vodi u budućnost (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/MCF

Svečana premijera filma "Nova planeta majmuna: Kraljevstvo" održaće se u IMAX sali Cineplexx Galerije, u sredu, 8. maja kada će se u okviru Blockbuster night-a održati i zabavne aktivnosti i prateći kviz na temu poznavanja predhodnih filmova čuvene franšize o "Planeti majmuna". Glavna nagrada biće izlet za dvoje pod nazivom "U potrazi za divljim konjima", na planinu Stolovi.

Promo/MCF
 

I u drugim bioskopima obeležava se početak prikazivanja filma čiji je prvi nastavak poznate trilogije snimljen još 2011. godine, sa Endijem Serkisom u glavnoj ulozi. U beogradskoj mts Dvorani i bioskopima Vilin Grad i Cine Grand u Nišu održaće se Veče fantazije, dok CineStar bioskopi priređuju Cine Fan veče. 

Promo/MCF
 

Ljudska vrsta primorana da bude u senci

Globalna epska franšiza dobila je još jedan nastavak i sada, nakon Cezarove vladavine upoznaje nas sa nekoliko generacija u budućnosti, gde majmuni, kao dominantna vrsta, žive u skladu. Prisutna ljudska vrsta primorana je da bude "u senci". Priča prati mladog majmuna koji se bori da ispuni očekivanja svog oca. Zabranjeno mu je da uči o spoljašnjem svetu van svog sela i istorija ljudske rase potpuna mu je nepoznanica, kao i činjenica da su oni nekada bili dominantna vrsta. Raka, jedan od orangutana jedini se seća Cezarovih stvarnih učenja o pristojnosti, moralu i snazi. On se borio da pomiri ljubav prema njegovoj ljudskoj porodici sa saznanjima o ljudskoj okrutnosti. 

Promo/MCF
 

Podsetimo, nakon uspeha trilogije "Uzdizanje planeta majmuna" (2011.), "Zora planeta majmuna" (2014.) i "Planeta majmuna Rat" (2017.) poznati američki studio, 20th Century Studios snimio je još jedan nastavak "Nova planeta majmuna: Kraljevstvo" stvarajući nove likove i novu eru za Planetu majmuna.

Sva tri predhodna filma koristila su najsavremeniju tehnologiju snimanja kako bi predstavili majmune što realnijim, a svaki od nastavaka nominovan je za nagradu Oskar u kategoriji za najbolje dostignuće u vizuelnim efektima. 

Promo/MCF
 

U novoj priči reditelja Vesa Bola uloge tumače Oven Tig, Freja Alen, Kevin Durand, Piter Mejken i Vilijam H. Mejsi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike