Tom Henks odbio ulogu u jednom od najboljih filmova svih vremena koja je njegovog kolegu pretvorila u megazvezdu (FOTO/VIDEO)

06.05.2024

07:07

0

Autor: Dejan Ćirić

Pretpostavlja se da je razlog "Forest Gamp"

Tom Henks odbio ulogu u jednom od najboljih filmova svih vremena koja je njegovog kolegu pretvorila u megazvezdu (FOTO/VIDEO)
Tom Henks - Copyright Profimedia

Pre nego što je dobio ulogu u kultnom filmu "Matriks", Kijanu Rivs se proslavio zahvaljujući komediji "Neverovatna pustolovina Bila i Teda" i kriminalističkom filmu "Point Break", dok mu je status akcione zvezde doneo film "Brzina".

Profimedia
 

Iako je tokom devedesetih bio jedan od najtraženijih mladih glumaca, Rivs nije bio prvi izbor za glavnu ulogu u "Brzini". Prema portalu Fandomwire, kako prenosi index.hr, uloga je prvo ponuđena Tomu Kruzu i Tomu Henksu, ali obojica su je odbila. Iako Henks nije otkrio zašto je odbio "Brzinu", poznato je da je u to vreme snimao "Forest Gamp" koji mu je doneo drugog Oskara.

Za glavnu ulogu u "Brzini" takođe su razmatrani Vesli Snajps i Vudi Harelson, ali je redatelj Jan de Bont odlučio da je ponudi Rivsu nakon što ga je video u filmu "Point Break".

Profimedia
 

Jedan od najgorih filmskih nastavaka

Sandra Bulok je igrala glavnu žensku ulogu, koja joj je donela status velike zvezde, a uz zaradu od 350 miliona dolara, "Brzina" je postao jedan od najboljih akcionih filmova svih vremena i osvojio je dva Oskara.

Uspeh je doveo je do nastavka iz 1997. godine, u kom je Rivs je odbio da ponovi svoju ulogu jer je hteo da uzme pauzu od akcionih filmova. Osim toga, nije bio zadovoljan scenarijem zbog čega se odlučio za ulogu u "Đavoljem advokatu". 

Profimedia
 

Za razliku od njega, Bulok je igrala u filmu, ali kasnije je zažalila jer je "Brzina 2" ušla u istoriju kao jedan od najgorih filmskih nastavaka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike