Svetska atrakcija Glenn Miller Orchestra u Beogradu: Zaplešite uz čarobne zvuke svinga (FOTO/VIDEO)

23.04.2024

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Iako je prošlo više od 85 godina od osnivanja ovog sastava muzički svet i dalje je obogaćen nezaboravnim melodijama i aranžmanima

Svetska atrakcija Glenn Miller Orchestra u Beogradu: Zaplešite uz čarobne zvuke svinga (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Uzbudljivi ritmovi tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka oživeće mts Dvoranu u sredu, 24.aprila, kada će svetski poznati Glen Miler Orkestar, pod dirigentskom palicom Vila Saldena, izvoditi svoj novi program "BEST OF… GLENN MILLER ORCHESTRA".

Profimedia
 

Pozornica postaje prava plesna arena

Publiku očekuje veče ispunjeno čarobnim zvukom svinga, koji je obeležio muzičku scenu i ostavio neizbrisiv trag.

Već na samom početku programa, pozornica će postati prava plesna arena, koja će prisutne vratiti u doba kada je nastao jedan od najkosmopolitskijih, opuštenih i zaraznih muzičkih stilova svih vremena - sving. Zbog prepoznatljivog, harmoničnog, a istovremeno uzbuđujućeg zvuka, oživljavaju se večni svetski hitovi poput "Moonlight Serenade", "In the Mood", "Rhapsodie In Blue", "Leroy Brown", "Sentimental Journey" i mnogi drugi.

Profimedia
 

Prvi taktovi "Best Of..." odmah otkrivaju izuzetnu stručnost ovih izvanrednih muzičara, a jedinstveni zvuk orkestra u Big Band sastavu posebno dolazi do izražaja zahvaljujući brojnoj duvačkoj sekciji.

Iako je prošlo više od 85 godina od osnivanja ovog sastava muzički svet i dalje je obogaćen nezaboravnim melodijama i aranžmanima, muzikom koja je prepoznatljiva širom planete. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike